U Pazinu opet vozacki ispiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Pazinu se ponovno polažu vozacki ispiti, a jucer je održan prvi u ovoj godini, i to u novim uvjetima. Rješenjem o odredivanju ispitnih centara, Pazin je 1. sijecnja, zbog nezadovoljavanja prometno-tehnickih uvjeta, zapravo zbog nepostojanja semafora, izgubio status ispitnog mjesta, objasnio je  Luvio Hubicka, voditelj Ispitnog centra Hrvatskog autokluba Rijeka.

Hubicka je naglasio da ce se u Pazinu uskoro poceti provoditi pilot-projekt polaganja ispita u vozilu strucne organizacije. Sada kandidati ispit polažu u vozilu autoškole uz prisutnost instruktora.

- Pri polaganju ispita u vozilu strucne organizacije uz kandidata ce biti samo ispitivac, bez instruktora, a vozilo u kojem se polaže nece imati oznake autoškole. Stoga ostali sudionici u prometu nece znati da se polaže vozacki ispit. U takvoj situaciji kandidati polažu ispit u realnim uvjetima, zbog cega moraju biti bolje osposobljeni, kazao je Hubicka.

Buduci da ce se takvi ispiti polagati na osobni zahtjev, pocet ce se provoditi tek kada se prijavi odreden broj kandidata. Uz to, Pazin ce uskoro dobiti i ucionicu za racunalnu obuku i polaganje teorijskog dijela vozackog ispita.

- Suoceni s gubitkom ispitnog mjesta i, za kandidate, skupim održavanjem ispita u drugim centrima u Istri, Autoklub "Pazin" i Autoškola Milotic s gradskom su s upravom dogovorili postavljanje semafora u Ulici Šime Kurelica, zapravo na dijelu te ulice uz parkirališta bivše Pazinke. Grad je sa 7.200 kuna financirao projektnu dokumentaciju, rekao je gradonacelnik Renato Krulcic.

Naglasio je da su troškove nabave i postavljanja semafora od cetrdesetak tisuca kuna podijelile autoškole.


Podijeli: Facebook Twiter