U Pazinu obilježen dan grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecana sjednica Gradskog vijeca održana je u petak u povodu Dana grada Pazina. Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici iz javnog, politickog i gospodarskog života grada i županije na celu s dožupanom Vedranom Grubišicem te gosti iz susjednih opcina i iz Makedonije.

Dan grada obilježava u povodu prvog pisanog spomena Pazina u darovnici Otona II., cara Svetog Rimskog Carstva, izdanoj 2. lipnja 983. godine u Veroni.

Gradonacelnik Renato Krulcic je kazao je da su unatoc ekonomskim nedacama prihodi gradskog proracuna ostvareni kao što je bilo planirano. Istaknuo je niz završenih i planiranih projekata u infrastrukturi, gospodarstvu, školstvu i sportu.

Odlukom Gradskog vijeca ove je godine plaketu Grada Pazina dobio Aleksandar Anzur za uložene napore u popularizaciji i organizaciji bocarskog sporta. Povelju su dobili beramski župnik Ivan Macinic za zaštitu kulturne baštine i ocuvanje crkvenih objekata u Bermu i Vjekoslav Milotic za dugogodišnje obucavanje kandidata za vozace, unapredenje prometne kulture te prepoznatljiv doprinos u kulturnim i društvenim aktivnostima u Pazinu i na Pazinštini.

Zahvalnica je došla u ruke Dušice Defar, kao znak priznanja za organizaciju sportskih aktivnosti, okupljanja mladih i vodenja jednog od rijetkih preostalih mlinova u Istri. Tradicionalnu nagradu za najuredeniji izlog u gradu dobila je Laura Cernoša. (Mirjan RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter