U Pazinu nestaju poštanski sandučići

Poštanski kovčežić u Ulici 25. rujna
Poštanski kovčežić u Ulici 25. rujna

Tragom primjedbe čitatelja o tome da se u Pazinu uklanjaju poštanski sandučići zatražili smo odgovor od Hrvatske pošte. "Na području Pazina u zadnje dvije godine uklonjena su dva poštanska kovčežića, na adresama Matka Brajše Rašana 7a (zgrada pošte op.n.) u lipnju 2013. te Družba Sv. Ćirila i Metoda 6 u prosincu 2012. (nedaleko od zgrade gradske uprave op.n.) provođenjem optimizacije mreže poštanskih kovčežića", kažu iz Ureda za korporativne komunikacije HP-a.

Uklanjaju se poštanski sandučići za koje se pokazalo da imaju u prosjeku jednu pošiljku dnevno ili pet mjesečno, dakle oni koje korisnici najmanje koriste, u skladu s Pravilnikom o obavljanju univerzalne usluge čije odredbe propisuju gustoću mreže pristupnih točaka. Prijam pošiljaka u Pazinu osiguran je putem jednog poštanskog ureda i šest poštanskih kovčežića, što prema našoj analizi omogućuje optimalnu kvalitetu prijema pošiljaka", zaključuju iz HP-a.

Nabrajaju da se kovčežići nalaze na adresama Stareh kostanji 3 (željeznički kolodvor), Istarskih narodnjaka 6 (market na Starom Pazinu), Stari trg bb, 25. rujna 15, Trg slobode 1, dok je u Ulici Miroslava Bulešića 2 (autobusni kolodvor) privremeno uklonjen zbog vandalizma. Lokacije poštanskih ureda i poštanskih kovčežića korisnici mogu potražiti na internetskoj stranici www.posta.hr putem pretraživača te interaktivne karte.

Čitatelji su također imali pritužbu da se pošiljke većih dimenzija (ne preporučeni paketi za koje se primatelj potpisuje prilikom primitka) koje ne stanu u poštanski sandučić kućanstava ostavljaju pokraj sandučića, nadohvat bilo kome, umjesto da poštar ostavi obavijest o prispijeću pošiljke, kolokvijalno zvani žuti papirić.

Iz HP-a poručuju nezadovoljnim korisnicima da se jave Sektoru za korisnike Hrvatske pošte na telefonski broj 0800/303-304 ili e-poštu [email protected] da bi izravno mogli riješiti svoju reklamaciju, iznijeti svoj prijedlog ili prigovor čime bi se eventualni problemi ili nedostaci uklonili. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter