U Pazinu i u Lindaru uredit će se mjesna groblja

Groblje u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Groblje u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Prijedlogom proračuna Grada Pazina za 2016. godinu za gradnju objekata i uređaje komunalne infrastrukture predviđena su sredstva u iznosu 14,08 milijuna kuna. Od tog novca, 10,5 milijuna kuna namijenjeno je za nerazvrstane ceste, 2,52 milijuna kuna za uređenje groblja, 575 tisuća kuna za javnu rasvjetu i 445 tisuća kuna za uređenje javnih površina.

Najveća ulaganja za asfaltiranje cesta

Najveća ulaganja planirana su za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, i to na dionicama Mala Traba-Vela Traba i Ciburi-Mali Ježenj, koje su prijavljene na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020. Planira se izrada projektne dokumentacije za nerazvrstanu cestu Trošti-Klemenići te izrada projektne dokumentacije i izvođenje radova na asfaltiranju nerazvrstane ceste za naselje Frančini i Gortanov Brijeg. Uz to planira i izgradnja spojne ceste u Ulici Antuna Kalca.

Proširenje groblja "Moj mir" u Pazinu i groblja u Lindaru također su u planu pazinskog proračuna za 2016. godinu. U Pazinu se planira rekonstrukcija groblja, a za groblje u Lindaru izrada projektne dokumentacije. Rekonstrukcija groblja u Pazinu, vrijedna 2,5 milijuna kuna, planira se aplicirati na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020. Uz to predviđena su i sredstva za pripremu i izradu projektne dokumentacije za modernizaciju i proširenje sustava javne rasvjete na cjelokupnom području grada Pazina. Planirana je gradnja javne rasvjete u naselju Stancija Pataj, gdje se priprema instalacija uz planiranu gradnju kanalizacije, u Belcima uz gradnju vodovodnog ogranka te u Ulici Jakova Volčića na Starom Pazinu.

Novac za sanaciju cesta iz EU-fondova

U planu za ovu godinu je dovršetak šetnice Lakota, a kroz hortikulturno uređenje i postavljanje urbane opreme planira se uklanjanje suhih javora u Ulici 25. rujna. Planiran je dovršetak izrade projektne dokumentacije za spojnu cestu Vranica, nakon dovršetka postupka izvlaštenja zemljišta, te za cestu u Ulici Štefanije Ravnić, za potrebe ishođenja akta za građenje. Kapitalni rashodi vezani su uz namjenske prihode iz kojih se financiraju, pa će se izvršavati samo u slučaju kada su izvori financiranja, za te namjene osigurani, odnosno ako se uspiju privući planirana sredstva iz vanjskih izvora financiranja.

Naime, Grad Pazin za asfaltiranje dionica cesta Mala Traba-Vela Traba te Ciburi-Mali Ježenj planira apliciranje prema EU-fondovima vezanima za razvoj ruralne infrastrukture prema programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. (M. RIMANIĆ)         


Podijeli: Facebook Twiter