U Pazinu danas počinje Istrakon 2013.

Istrakon se održava od 22. do 24. ožujka
Istrakon se održava od 22. do 24. ožujka

U Pazinu se od 22. do 24. ožujka održava 14. Istrakon, konvencija znanstvene fantastike koja redovito okuplja ljubitelje raznih aktivnosti s rubnih područja znanosti i raznolikih izričaja fantastike. Tema ovogodišnjeg Istrakona su elementi, a dvodnevni program odvija se neprekidno, od sutra u 15 sati, kada započinje radionicom stripa, a završava kavom sudionika u nedjelju ujutro.

Predstojeća dva dana i noći u pazinskom Spomen domu isprepletena su raznim događanjima. Na bogatom programu su predavanja, tribine, okrugli stolovi, predstavljanje knjiga, filmova, kvizovi, natjecanja, žanrovske izložbe, radionice, ali i zabavni programi. Očekuje se veliki broj ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja, uglavnom ljubitelja ovakvih događanja, ali i znatiželjnika koji će u svakom slučaju na Istrakonu pronaći nešto za sebe.

Službeno otvaranje Istrakona 2013. najavljeno je za večeras u 19 sati. Međutim, već od 15 sati moći će se sudjelovati u radionicama i igrama, ali i pratiti predavanja od kojih prvo, Ivana Šimatovića o štetnom djelovanju EM-polja i mikrovalova, započinje u 18 sati. Od tada pa do nedjelje ujutro gotovo svaki sat odvija se druga aktivnost. Više se o obimnom programu Istrakona može saznati na www.istrakon.hr. (M. RIMANIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter