U Pazin zbog boćanja stiže 5 tisuća gostiju

Radovi u dvorani još traju (Jelena PREKALJ)
Radovi u dvorani još traju (Jelena PREKALJ)

Prvenstvo Europe u boćanju (PEUB) u Pazinu počinje u ponedjeljak, 3. rujna, a u gradu se tek blago osjeća atmosfera kontinentalne smotre boćanja. Pazin će, naime, ugostiti više od stotinu najboljih europskih igrača s pratećim timovima.

Proteklih dana odvijali su se značajni infrastrukturni radovi: asfaltiranje ulica, uređenje platoa ispred gradske tržnice, manji komunalni zahvati, pojačano čišćenje i održavanje parkova i javnih površina…

U međuvremenu je izvana i iznutra oličena boćarska dvorana te su postavljene dodatne montažne tribine pa će dvorana sada moći zaprimiti 500-tinjak gledatelja, saznajemo od tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Pazina Armanda Lušetića.

Dodao je da će na vanjsko igralište, koje je pokriveno šatorom te je dobilo montažne tribine, stati 200 gledatelja, što znači da će istodobno natjecanja moći pratiti oko 700 posjetitelja, a vjerojatno i više. Obje će montažne tribine ukloniti nakon prvenstva, a na mjestu onih unutar dvorane uredit će se ugostiteljski objekt. Izgrađene su, također, nužne svlačionice za boćare, dok su u okolišu Trga pod lipom postavljeni omanji šatori u koje će se smjestiti ugostitelji.

"Tijekom prvenstva ovuda bi trebalo prodefilirati oko četiri do pet tisuća ljudi, a glavnina se očekuje u petak i subotu (7. i 8. rujna) kada su na programu polufinala i finala", kaže Anton Putinja Nini, čiji će ugostiteljski objekt opsluživati i VIP salon u kojem će se naći mjesta i za pokrovitelja sportske manifestacije hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića.

Hoće li grad imati koristi od ove sportske manifestacije, pitamo ga.

- Kao i za zadnjeg Europskog prvenstva koje se održalo 1989. godine mnogo se toga ovih dana po gradu uredilo, pofarbalo, posadilo, a svega toga ne bi bilo bez PEUB-a, zaključuje jednostavno Putinja. (A. DAGOSTIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter