U Pazin po dozu adrenalina

Skok u ponor
Skok u ponor

Prvi rope jump nad Pazinskom jamom poduzetni Luka Labinjan organizirao je koncem srpnja, za Dane Julesa Vernea, i to bez velikih očekivanja. Potom je konstrukciju postavljao i za Istra Inspirit tre feštu Rim. No, zbog velikog zanimanja, izgleda da će i ta adrenalinska ponuda, poput zip linea (spuštanja duž sajle) preko Jame, dogodine postati redovni ljetni sadržaj Pazina.

- Mislio sam, za Dane Julesa Vernea, tko želi neka dođe, mi ćemo se izguštirati, kaže Labinjan. Ali iznenadio ga je broj posjetitelja. U jednom danu skočilo je više od 50 ljudi. Riječ je skakanju u bezdan s užetom od poliamida. Za razliku od bungee jumpinga, u kojem se skače uz pomoć elastičnog užeta, rope jump pad ublažava složenom konstrukcijom koja se sastoji od užeta, ljuljačke i tirolske prečnice.

- Sada i turisti pitaju kada se može skakati. Ove godine, zbog vremena potrebnog za postavljanje konstrukcije, više ne planiramo organizirati skokove. Međutim, iduće godine će se barem jednom tjedno održavati rope jump u Pazinu, najavljuje Labinjan.

Jama, kaže, treba neki prepoznatljiv program. - Idealna je za goste koji traže avanturu. Do nje mogu doći automobilom, ne moraju pješačiti do odredišta, a uz samu Jamu su hotel, Kaštel, zapravo cijeli grad, poručuje.

Za iduću sezonu Labinjan planira jednu stijenu u Jami osposobiti za penjanje. Želja mu je postaviti via ferratu - sajlu fiksiranu uz stijenu koja omogućuje kretanje po razvedenoj stijeni. (M. RIMANIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter