U Pazin dolazi 70 najboljih europskih boćara

Ilustracija
Ilustracija

- Kao prepoznatljiv boćarski grad i kolijevka istarskog boćanja nakon 23 godine ponovo će imati čast od 3. do 8. rujna biti domaćin Prvenstva Europe u boćanju, kazao je na konferenciji za medije u boćarskoj dvorani pazinski gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora smotre Renato Krulčić.

"Pozivam Pazinke i Pazince, naše sugrađane, ljubitelje boćarskog sporta i one koji će to tek postati da budu djelićem europske atmosfere ovdje u srcu Istre", pozvao je gradonačelnik Krulčić dodavši "boćanje je od narodne igre postalo svjetski priznatim sportom, a Pazin boćarskim centrom zahvaljujući svojim svjetski priznatim igračima Alenu Guštinu i Valteru Ivančiću, vrsnim trenerima među kojima je najistaknutiji Aleksandar Anzur, pazinskim osmoškolcima osvajačima Zlatne medalje na Svjetskom boćarskom prvenstvu, ali i zbog organizacije najprestižnijeg boćarskog turnira u Europi - "Velike nagrade Pazina".

Kontinentalna smotra boćanja koja se održava 18. put ugostit će 17 europskih reprezentacija, među kojima se kao favoriti uz domaćine izdvajaju Slovenija, Italija i Francuska, istakao je dopredsjednik Organizacijskog odbora i dopredsjednik Svjetske boćarske federacije Aleksandar Anzur.

U županijsko sjedište stići će 70 najboljih europskih igrača koje prati 35 šefova delegacija i trenera, a održat će se i bogati popratni program. Za uzvanike će se u Spomen domu u utorak (4. rujna) u 19 sati održati promocija dviju monografija Hrvatskog boćarskog saveza i Istarskog boćarskog saveza, dok će se idućeg dana u Kaštelu u 19.30 također za uzvanike održati promocija monografije "Boće u srcu Istre", a nakon toga inscenirani Bijeg Mathiasa Sandorfa.  Za javnost će u 21 sat uslijediti Magnus after party ispred Kaštela.

U petak 7. rujna će na Trgu slobode nastupiti splitska grupa TBF te Night Express band, a u subotu 8. rujna će na istom mjestu, uz izvlačenje jubilarne 100. nagradne igre Glasa Istre, nastupiti Jelena Rozga i Replay band, rekal je gradska savjetnica za vođenje projekata i manifestacija Ranka Šepić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter