U Parizu održan prvi sajam razvoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Francuskoj jedan od dva braka završava razvodom, a u 2007. zabilježeno je više od 130 tisuca rastava. Zbog sve više propalih brakova domišljati Francuzi odlucili su održati sajam pod nazivom "Novi pocetak" na cijim se štandovima nudi sve vezano uz razvode, ukljucuje odvjetnicke i savjetnicke usluge, ali i nešto opskurnije - ponudu citaca tarot karata, makeover strucnjaka i trenera za podizanje samopouzdanja.

Sajam traje dva dana, a konferencije koje se održavaju ukljucuju i one naziva "Uloga plasticne kirurgije u promjeni vašeg imidža", "Kako ponovo zavesti partnera koristeci Gestalht metodu", "Razvod: Što odvjetnik kaže", kao i "Susreti na webu".

Organizatorica sajma Brigitte Gaumet kaže da je tu ideju dobila nakon razvoda predsjednika Nicolasa Sarkozyja 2007.
"Po meni je taj dogadaj bio znak da je razvod izgubio svoju stigmu i postao nešto uobicajeno. Puno ljudi polazi kroz razvode, raskide, a i oni koji su ostali udovci ili udovice takoder trebaju informaciju kako ponovo stati na noge. Buduci da vec imamo sajam vjencanja, pomislila sam zašto onda ne bismo imali i sajam razvoda", rekla je Gaumet ciji je sajam posjetilo preko 4.000 ljudi. Štandovi koji nude pravne usluge bili su najveci hit, a redovi su bili i pred strucnjacima za makeover.


Podijeli: Facebook Twiter