U Pakistanu više od 90 ubijenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osamdeset i jedna osoba je ubijena u dvostrukom samoubilačkom napadu u četvrtak navečer u Quetti, na jugozapadu Pakistana, objavila je policija nakon još jednog bombaškog napada u kojem je u istom gradu ubijeno 11 ljudi.

U dvostrukom samoubilačkom napadu u vrlo posjećenom biljar klubu u šijitskoj četvrti 120 ljudi je ranjeno, dodaju lokalne vlasti.

Prvi bombaš samoubojica je izazvao eksploziju u klubu i deset minuta kasnije, kada su stigli policajci, spasioci i novinari, drugi bombaš samoubojica je aktivirao autobombu ispred kluba, rekao je jedan visoki policijski dužnosnik i precizirao da je potvrđeno da su dvije eksplozije bile samoubilačke.

Među mrtvima je 6 policajaca, jedan kamerman privatne televizije i nekoliko spasioca, rekao je taj policajac.

Upotrebljene su jako moćne eksplozivne naprave u četvrti šijitske manjine Pakistana, rekao je jedan visoki lokalni dužnosnik.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za dvostruki napad.

Nekoliko sati ranije je na punoj tržnici izveden bombaški napad i tada je ubijeno 11 i ranjeno 27 ljudi.

Quetta je glavni grad Baluchistana, siromašne pokrajine jugozapada Pakistana, koja graniči s Iranom i utočište je raznih islamističkih skupina i poprište čestih nasilja pobunjenika i međuvjerskih sukoba. (Hina, BBC, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter