U ožujku uredenje Gumpceve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc neriješenim imovinskopravnim odnosima za dio Ulice Bože Gumpca, sljedeceg mjeseca pocet ce toliko išcekivano uredenje, koje je u prošloj godini u dva navrata odgodeno zbog istog problema.

Po rijecima nadležnog procelnika Damira Prhata, gradska uprava nema namjeru cekati potpuno rješenje imovinskopravnih odnosa, vec je s nedavne tri nagodbe osigurala uredenje dijela ulice do novog odvojka za obilaznicu, odnosno dijela s obiteljskim kucama, što je i bila intencija stanara.

- Jasno je da ne možemo više cekati i uredit cemo ulicu do spornog dijela, odnosno novog odvojka, ne bismo li stanarima konacno osigurali normalne uvjete. Asfaltirat ce se dio prometnice i izgraditi nogostup barem s jedne strane, s obzirom da još nisu riješeni svi odnosi s vlasnicima obiteljskih kuca, rekao je Prhat. S obzirom na prošlogodišnje neuspjele pokušaje, nije htio navesti tocan datum pocetka radova.

Ipak, oni bi trebali startati sljedeceg mjeseca. Buduci da je Gumpceva trenutno, po tko zna koji put, alternativni pravac tijekom proširivanja obilaznice, jasno je da ce se pricekati završetak cetverotracne dionice. Takoder, ureduju se oborinska odvodnja i obližnja Ulica Kaštanjer pa bi saniranje dijela Gumpceve trebalo zapoceti po okoncanju tih radova.

Blato, lokve i prašina koju podižu vozila i kamioni time bi, konacno, nakon 20 godina trebali otici u povijest za stanare, koji su prošle godine nakon odustajanja od projekta pažnju na ovaj problem skretali i javnim prosvjedima.


Podijeli: Facebook Twiter