U ovom društvu najlakše je diskriminirati ženu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S velikim zakašnjenjem i cak tjedan dana nakon što je vec izglasan Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, Klub žena IDS-a odlucio je reagirati prikljucivši se time apelima javnosti, lijecnika i civilnih udruga koji vec tjednima oštro osuduju jedan od najspornijih zakona koji je Sabor ikada donio.

Na jucerašnjoj konferenciji za novinare predsjednica Kluba žena Katarina Nemet te potpredsjednice Višnja ?urin Ipša i Carmen Krancic kazale su da je rijec o sramotno diskriminirajucem zakonu te dodale da ce od IDS-ovih saborskih zastupnika tražiti da pokrenu inicijativu ocjene njegove ustavnosti.

- Osudujemo njegove apsurdne odredbe i tražimo da se zakon povuce i svede u nove razumne i civilizirane okvire. Ovim zakonom žena se otvoreno izlaže nepotrebnim dodatnim rizicima i fizickim i psihickim naporima. Još se jednom pokazalo da je u ovom društvu najlakše diskriminirati ženu i revitalizirati njezina prava i ljudske slobode. Postavljamo pitanje tko nas žene uopce pita što mislimo, želimo ili trebamo. Od nas se valjda ocekuje i traži da radamo, radimo i šutimo. To je valjda ravnopravnost na hrvatski nacin, upozoravaju u klubu žena IDS-a.


Podijeli: Facebook Twiter