U Osijeku smo izgubili dva boda

Ivan Graf i Jasmin Mešanović u Gradskom vrtu (E. ELVEDJI/CROPIX)
Ivan Graf i Jasmin Mešanović u Gradskom vrtu (E. ELVEDJI/CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 se današnjim dvostrukim programom, ujutro teretana i trčanje, popodne druženje s loptom, vraćaju ustaljenim radnim obavezama. "Zeleno-žuti" su u petak remizirali na gostovanju u Osijeku, sljedeće jutro su po povratku u Pulu na "Drosini" odradili rekuperacijski trening i masažu, nakon čega je Igor Pamić svojim pulenima dao slobodno do danas ujutro. Neki igrači su produženi vikend iskoristili da "skoče" kući, neki su se pak odlučili za ostanak u Puli, a u ovu drugu skupinu spada i Ivan Graf.

- Otkad su supruga i kćerka ovdje sa mnom, kad dobijem par dana slobodno uvijek ostanem u Puli, nema razloga da odlazim u Zagreb, vozim se gore-dolje i nepotrebno se umaram, bolje mi je da čuvam snagu za ono što slijedi - rekao je Ivan Graf, standardni stoper Istre 1961. - Trener nam nije dao slobodno nakon Zadra, stvarno smo naporno radili tijekom reprezentativne pauze, osim kad je zbog jake kiše bio otkazan jedan trening sve smo ostale dane bili u pogonu i sad nam je ovo odlično došlo da malo napunimo baterije za naredna iskušenja.

Gostovanje u Osijeku donijelo je već izlizanu priču o napola punoj i dopola praznoj čaši te se neminovno samo od sebe postavlja pitanje jesu li "zeleno-žuti" u Gradskom vrtu osvojili bod ili izgubili dva.

- Po svemu prikazanom na toj utakmici, realno govoreći, remi je najpravedniji ishod, ali s obzirom da smo 20 minuta prije kraja vodili, mi smo ti koji možemo više žaliti za dva izgubljena boda. A što se tiče toga zašto je završilo kako je završilo i zašto nam se još jednom ponovilo da povedemo i ne uspijemo sačuvati prednost, stvarno ne znam koji je tome razlog. Nedostatak snage definitivno nije, prije neki psihološki problem, jer je činjenica da se na svakoj utakmici na kojoj vodimo pred kraj u nas uvuče neki nemir - istaknuo je Graf. - Onda nam protivnik izjednači i ostanemo bez dva boda ili nam se dogodi još i gore, poput one Lokomotive kad smo vodili 2:0 i onda primili četiri pogotka. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter