U Osijeku moramo biti drski i mirni u napadu

Igor Pamić, arhiva (M. MIJOŠEK)
Igor Pamić, arhiva (M. MIJOŠEK)

Kratak je odmor nakon prvenstvenog ogleda sa Slaven Belupom završio i nogometaši Istre 1961 krenuli su danas u ranim popodnevnim satima prema Osijeku. Tamo ih sutra s početkom u 17 sati protiv osječkog prvoligaša očekuje susret osmine finala Kupa Hrvatske. Uoči odlaska na put i susreta protiv momčadi Stanka Mršića, koja je nedavno na "Drosini" svladala Puljane s 3:1, trener "zeleno-žutih" Igor Pamić osvrnuo se na proteklu utakmicu, ali i ambicije s kojima on i njegovi igrači putuju u Gradski vrt.

- Susret sa Slavenom je još svjež tako da se moram prvo okrenuti toj temi. Prvo što mi pada na pamet u vezi toga je ona podrška koju smo dobili od naših navijača predvođenih Demonima nakon posljednjeg sudačkog zvižduka, rekao je trener Pamić. - Takva pozitivna atmosfera usprkos određenoj krizi rezultata je za svaku pohvalu i na taj ćemo način sigurno puno lakše i brže izaći iz ove rezultatske krize, ne i igračke.

- Primijetio sam da su se moji igrači puno brže vraćali iza lopte kad bi je izgubili i zato smo već drugi susret u nizu, nakon onog na Poljudu, zaključili bez primljenog gola. Kad nas već neće gol u napadu, onda da barem niti ne primamo golove.

Kvalitetnija brana pred vlastitim golom bit će Puljanima potrebna danas u susretu s Osječanima. Utakmica je to biti ili ne biti, pobjednik ide u četvrtfinale Kupa, a poraženi se može okrenuti isključivo prvenstvu.

- Mi u Osijeku moram biti drski, bezobrazni i mirni u napadu. Upravo nam mirnoće u mat situacijama najviše nedostaje i nadam se da ćemo je dobiti, jer će nam za prolaz u iduću rundu trebati gol ili dva. Već na osnovu toga možete zaključiti kako mi u ovaj susret ulazimo s ambicijom da pobijedimo. Idemo bez kalkulacija, s najjačim raspoloživim sastavom, jer želimo otići daleko u tom natjecanju. Mislim da s obzirom na igrače i prikazanu igru imamo pravo na takvo razmišljanje.

Prošle su sezone Puljani iz Kupa ispali nakon jedanaesteraca nakon dva remija s Dinamom. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter