U osam mjeseci kino je posjetilo gotovo 55 tisuća gledatelja

Marenda nakon utrke
Marenda nakon utrke

Da uspješna sezona nije samo ona turistička, dokazuje znatno povećanje broja gledatelja u Kinu Valli od gotovo 5.000 "noćenja" naspram istog lanjskog razdoblja. Naime, od 1. siječnja do 31. kolovoza ove godine kino je posjetilo 54.826 gledatelja, dok je prvih osam mjeseci 2016. godine zabilježena brojka od 49.834.

FUŠ - Film u školi

Tijekom prošlogodišnjeg 63. Pulskog filmskog festivala 3.376 osoba pratilo je događanja u kinu, a ove je godine zabilježen porast od čak 2.319 gledatelja s ukupnim brojem publike od 5.695 u samo devet dana! Ovaj pozitivni rezultat upućuje na veliku vjerojatnost obaranja i godišnje posjećenosti kina koja je u prosjeku 77.000 gledatelja, no do tada iz Kina Valli najavljuju zapažene programe koji, iako ne primarno, pridonose i tom cilju.

Pritom ističu program FUŠ - Film u školi. Djecu predškolske i školske dobi očekuje tako svježa sezona edukativnog programa Film u školi.

"Osam godina od formiranja prvih tematskih i informativno-poučnih projekcija, FUŠ se profilirao u platformu koja razvija kritičko promišljanje Sedme umjetnosti i medijske pismenosti od najranije dobi. Program FUŠ se sustavno i sadržajno kroz godine uobličava sukladno potrebama polaznika, odgajatelja, učitelja i

profesora, što je ove godine rezultiralo i izdavanjem posebne knjižice 'Filmska izražajna sredstva' koja, uz popratne ilustracije, sadrži osnovne definicije filmskog izražavanja. Od dvanaest ponuđenih filmskih naslova za školsku godinu 17./18., čak četiri su u distribuciji Pula Film Festival koja će se predstavljati i diljem Hrvatske", ističu odgovorni Pula Film Festivala.

METopere uživo iz New Yorka

Govoreći pak o Metropolitan operi ističu da se nova sezona METopere uživo iz New Yorka otvara 7. listopada veličanstvenom Bellinijevom operom "Norma". Prijenosi uživo u visokoj rezoluciji ponudit će nove spektakularne produkcije s najvrsnijim svjetskim izvođačima koji se istovremeno prikazuju diljem čitavog svijeta čineći jedinstveni doživljaj dostupan svima - što je i cilj samog osnivača generalnog direktora METopere Petera Gelba.

- Program nam donosi uspješnice i neobične naslove, što će podjednako zadovoljiti i ljubitelje opere i one gledatelje koji operni svijet tek otkrivaju. Kino Valli je i ove godine osigurao povoljne ulaznice za pretplatnike. Za osiguranih šest prijenosa do

28. rujna cijena po predstavi iznosi 40 kuna, odnosno 55 kuna ukoliko se osigura šest prijenosa od 29. rujna do 10. veljače 2018. godine, dok je cijena pojedinačnog prijenosa 75 kuna, kažu organizatori. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter