U OŠ Veli Vrh ugrožena sigurnost ucenika?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi i dodatni radovi na Osnovnoj školi Veli Vrh vrijedni 600 tisuca kuna, za koje je 12. sijecnja ove godine gradonacelnik donio odluku da se ugovore s izvodacem, zagrebackim Strabagom, bili su tema konferencije za novinare Bruna Nefata, predsjednika Kluba vijecnika Nezavisne liste Plinija Cuccurina.

- Na sjednici Gradskog vijeca u srpnju prošle godine usvojena je odluka o izvodenju dodatnih i novih javnih radova izgradnje Osnovne škole Veli Vrh. Tom je prilikom cijena radova s 56,2 milijuna kuna povecana 17 posto, odnosno na 66 milijuna kuna. Vec tada smo upozoravali da za ta povecanja ne postoje kvalitetna obrazloženja. No, škola je dovršena, u kolovozu je obavljen i tehnicki pregled, a škola vec iduci mjesec svecano otvorena, rekao je Nefat.

S obzirom na to da su odmah poceli i prigovori zbog loše mikroklime, ustvrdio je da je ocito škola puštena u rad bez dodatnih radova koji su traženi prilikom tehnickog pregleda, što je i navedeno u zapisniku, a prije izdavanja uporabne dozvole.

- Pojedini dodatni radovi, poput uzemljenja, zaštitnih ograda uz stubišta i drugi, pokazuju da se tijekom dovršavanja gradevine u kolovozu "škiljilo" na detalje s namjerom da se kasnije isprave, iako je to moglo ugroziti sigurnost djece. Takoder, upada u oci da se za zaštitnu foliju na vanjskoj fasadi atrija mora osigurati još 151,5 tisuca kuna što je bila stavka i u srpanjskoj odluci pa je pitanje zašto se to nije odradilo i na atriju?!

Stoga je upitno je li taj posao po toj cijeni trebao biti ugovoren ili je trebalo naci tehnicki prihvatljivije rješenje. Ocito je da su izuzetno velika sredstva uložena da bi škola dobila certifikat "A+", ali ga još nema. Pitanje je zašto, ustvrdio je Nefat i pojasnio da je obveza na ulazu u školu postaviti plocu s certifikatom no to nije ucinjeno jer nije ni izdan. (S. ZRINIC TERLEVIC)

Neki radovi u "Dolceviti" dvostruko veci od tržišnih
Komentirajuci cinjenicu da dosad niti jedan predugovor o sanaciji procelja u sklopu gradskog projekta "Dolcevita" nije potpisan, a krajnji rok je ponedjeljak, 24. sijecnja, Bruno Nefat je rekao da je na tako nešto i ranije upozoravao.- Ne ulazeci u troškovnike, tvrdio sam i ranije, a iza toga stojim i sada, neki su opisani radovi dvostruko skuplji od njihove tržišne cijene. Konkretno, govorim o radovima predvidenim od Konzervatorskog odjela, koje može obavljati iskljucivo ovlaštena firma, kaže Bruno Nefat. Dodao je da to što Grad Pula nastoji tri cetvrtine troška uredenja fasada svaliti na leda suvlasnika takoder nije u redu, pogotovo u tom kontekstu napuhanih cijena.


Podijeli: Facebook Twiter