U OŠ Tone Peruška odsad nastava u jutarnjoj smjeni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak, 16. sijecnja, nakon dva tjedna zimskog odmora, nešto više od osam tisuca ucenika osnovnih i srednjih pulskih škola vraca se u školske klupe.

Kao što je poznato, škole u Puli, kao i u cijeloj Istri, odlucile su da ce s nastavom poceti prvog ponedjeljka u rujnu, kao i ranijih godina, a time su automatski produljile zimske praznike, koji stoga traju do 13. sijecnja. Kako doznajemo od Elene Puh Belci iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti, sve pulske osnovne škole spremne su za novo polugodište i prihvat ukupno 4.557 ucenika.

"Jedina novost je da ce se u Osnovnoj školi Tone Peruška uvesti jedna smjena, odnosno mališani ce odsad nastavu imati samo u jutarnjoj smjeni", rekla je Puh Belci.

Dodala je da je ta mogucnost otvorena reorganizacijom prostorija, a u svemu tome osobito je pomogao novi ravnatelj škole Kristijan Cinkopan. Najavila je da ce iduceg tjedna predstaviti još poneke novosti u toj školi, poput višenamjenske prostorije.

Nakon uvodenja jedne smjene u "Perušku", još se u samo dvije pulske osnovne škole nastava odvija u dvije smjene, i to djelomicno. Rijec je o školama Kaštanjer i Šijana, no smjensku nastavu imaju samo ucenici nižih razreda.

Novosti nema u planu i programu za pocetak drugog polugodišta u pulskim srednjim školama, koje ove školske godine pohada ukupno 3.469 ucenika. Od ponedjeljka se ocekuje pojacan promet u cijelom gradu, i to upravo zbog pocetka škole te završetka godišnjih odmora.

Nadležni stoga upozoravaju vozace i roditelje da se pridržavaju prometnih propisa i ne stvaraju nepotrebnu gužvu parkirajuci na nogostupima i neprikladnim mjestima. Gužve se ocekuju na gotovo svim prometnicima i prilazima gradu pa se vozaci pozivaju da budu strpljivi i oprezni, posebice zbog djece koja ce se od ponedjeljka u vecem broju kretati ulicama.


Podijeli: Facebook Twiter