U Općini Bale ne mogu pronaći zahtjev obitelji Mitton

Novinar Glasa Istre pred vratima Mittonovih u Balama (M. ANGELINI)
Novinar Glasa Istre pred vratima Mittonovih u Balama (M. ANGELINI)

IDS ne razmišlja o povlačenju Ostojića iz Vlade jer, kaže Boris Miletić, on rukovodi "najbolje ocjenjenim resorom i od javnosti je najbolje ocijenjeni ministar koji obavlja izvrstan posao, a iza njega je stala i cijela turistička struka".

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zainteresirano je za cijeli slučaj, ali, kako je Hrvatskom radiju potvrdila predsjednica povjerenstva Dalija Orešković, o tome se neće raspravljati na današnjoj sjednici, već na nekoj idućoj, vjerojatno u roku od tjedan dana.

Nakon što nam je prekjučer bivši načelnik Općine Bale Silvano Modrušan eksplicitno rekao da baljanska obitelj Mitton nije nikada zatražila urbanizaciju svog zemljišta na predjelu Škvačota, a Claudia Mitton za jedan dnevni list izjavila da je predala Općini zahtjev za urbanizaciju, tu smo njenu tvrdnju pokušali provjerili u Općini.

Aktualni općinski načelnik Edi Pastrovicchio provjerio je, na naš upit, kompletnu općinsku dokumentaciju vezanu za tadašnje izmjene i dopune prostornog plana, pa i sve zahtjeve za urbanizaciju, no jučer nije ga uspio pronaći, što ne znači da takav zahtjev ne postoji.

Podsjetimo, Modrušan je za naš list izjavio da je upravo on, dok je bio načelnik, odgovarao obitelj Mitton od prodaje te zemlje i nagovarao ih da pričekaju usvajanje prostornog plana da bi dobili više novca, ali bilo im je, kaže Modrušan, hitno i prodali su ga čim su uspjeli naći investitora.

Jučer smo za našeg posjeta Balama pokušali stupiti u kontakt s Claudiom Mitton i zamoliti je da nam pojasni kontradiktornost u izjavama dvojice načelnika i njenim, no nismo imali sreće - u dva navrata smo naišli na zatvorena vrata, jer je očito u to vrijeme nije bilo kod kuće. (G. R., C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter