U odronima tla najmanje 18 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 18 ljudi smrtno stradalo u ponedjeljak kad je u dijelu istocne Ugande u kojemu se uzgaja kava nakon obilnih kiša došlo do klizanja tla, objavili su mediji.

Kako je prenio ugandski Crveni križ, zemlja se odronila na padinama brda Elgon na granici s Kenijom, gdje se nalaze tri sela. Clan lokalne uprave David Wakikona za Reuters je rekao kako bi pod nanosima zemlje moglo biti zatrpano još stotinjak seljana, a lokalni mediji izvješcuju da ih se više stotina smatra nestalima. Informacije još nije moguce potvrditi iz službenih izvora.

Glasnogovornica Crvenog križa Catherine Ntabadde je rekla kako se prema posljednjim informacijama može potvrditi da je u klizanju tla smrtno stradalo 18 ljudi. Wakikona je kazao kako se na padinama planine Elgon nalaze tri sela te da prva izvješca ukazuju na to da bi ondje moglo biti zatrpano i više od stotinu ljudi. U posljednjih je nekoliko dana padala obilna kiša, koja nije nerijetka u podrucju istocne Ugande. Slicna se nesreca dogodila u ožujku 2010. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter