U odnosu prema životinjama pokazujemo kakvi smo ljudi

Udruga Snoopy skrbi o 50 napuštenih pasa (M. ANGELINI)
Udruga Snoopy skrbi o 50 napuštenih pasa (M. ANGELINI)

Nakon što su Forum žena SDP-a Pule, SDP-ov kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin te vijeće Mjesnog odbora Sv. Polikarp i Sisplac organizirali akciju prikupljanja hrane i pomoći potrebitim životinjama, ovog je vikenda prikupljena hrana donirana Udruzi za zaštitu životinja Snoopy. Članovima udruge Iris Puljić i Kristianu Orliću više od 400 kilograma hrane uručili su Vera Radolović, Peđa Grbin te predsjednik MO-a Ivan Lasić u skloništu za napuštene životinje na Kaštijunu.

- Sretni smo zbog donacije, svaka pomoć nam je itekako dobro došla, kazali su Iris i Kristian, zapravo jedine osobe koje se svakodnevno brinu za oko 50 napuštenih pasa na Kaštijunu. Kažu da im se povremeno pridruže pojedini volonteri, no da se veći dio godine o psima brine njih dvoje. Na pitanje imaju li dovoljno hrane za sve pse o kojima skrbe te jesu li zadovoljni uvjetima, spremno odgovaraju da im je žao što se o skrbi za napuštene životinje ne ulaže više, no da putem raznih donacija i dobrih ljudi uspijevaju brinuti o životinjama. Kažu nam da im je dnevno potrebno oko 30 kilograma hrane te da će im posljednja donacija biti dostatna za  15-ak dana. Pozvali su stoga sve koji vole životinje i ljude dobre volje da pomognu. Isto je učinila i Vera Radolović, dogradonačelnica Pule, apelirajući na vladajuće da pomoć za napuštene životinje mora biti sustavna, a ne prigodna.

- U odnosu prema životinjama pokazujemo kakvi smo ljudi. Naša je briga da skrb o napuštenim životinjama uredimo sustavno i zauvijek, bez obzira na to o kojoj se udruzi radi. Zbilja je riječ o minimalnim sredstvima koja bi trebalo uložiti u rješavanje ovog pitanja i osiguravanju adekvatnih uvjeta, rekao je Grbin, obećavši da će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika Pule, to pitanje riješiti. Pozvao je zatim građane da udome životinju ili pomognu donacijama. (N. SOFTIĆ; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter