U ocekivanju akcije za prava radnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cilj projekta Forum kazališta "U ocekivanju… akcije!!!" jest potaknuti gradane da svojim aktivnim sudjelovanjem u kreiranju kazališne predstave doprinose promišljanju društvenih kretanja u njihovoj sredini, a tema koju su sinoc na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula potaknuli džokeri Marijana Peršic i Aleksandra Bancic odnosi se na prava radnika.

O ovoj su problematici progovarali clanovi Dramskog studija INK-a i to upravo na rodendan pokretaca Forum kazališta Augusta Boala, odnosno na Medunarodni dan kazališta potlacenih.

Ono što se i ocekivalo od akcije dogodilo se - svoje su odgovore na postavljena pitanja nudili posjetitelji, pretežito mlade generacije, tražeci rješenja za one koji su u prici bili potlaceni. Takoder, zadovoljena je i potreba rasprave koja je provocirala odredene akcije.

Jedna od bitnih smjernica na koju su svojim intervencijama upozoravali džokeri je i potraga za motivima i modelima transformacije društvenih prilika, a i takva su se razmišljanja mogla cuti iz gledališta na Maloj sceni INK-a.

Podsjetimo, projekt "U ocekivanju…akcije!!!" pokrenut je u ožujku 2010. godine i tada je okupio desetak gradana koji su istraživali teme koje su po njihovom mišljenju važne i koje bi trebalo podrobnije analizirati.


Podijeli: Facebook Twiter