U obnovu OŠ Vidikovac uloženo više od pola milijuna kuna

U prometnoj nesreći ozlijeđen motociklist
U prometnoj nesreći ozlijeđen motociklist

- Ulaganje u mlade, u znanje i pružanje im što kvalitetnije uvjete obrazovanja opredjeljenje je Grada Pule stoga kontinuirano iz godine u godinu, posebice tijekom ljetnih mjeseci kada su školski praznici, ulažemo u osnovne škole Grada Pule i objekte predškolskog odgoja. Drago mi je da su radovi na obnovi dvorane okončani jer su parketi bili u lošem stanju, pa čak i opasni za baljenje sportom. S kvalitetnim izolacijama i podlogom, dvorana u potpunosti zadovoljava uvjete za bezbrižno bavljenje sportskim aktivnostima naših učenika, naglasio je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom obilaska obnovljene školske dvorane Osnovne škole Vidikovac.

Najbrojnija škola

Kompletno saniran pod školske sportske dvorane, rekonstrukcija dijela temeljne kanalizacije suterena, sanacija podova učionica u suterena, radovi su koji su obavljeni u Osnovnoj školi Vidikovac čija vrijednost iznosi više od 550 tisuća kuna. Tim je povodom jučer gradonačelnik obišao školu, kazavši da je zadovoljan obavljenim radovima, posebno onim u dvorani gdje je saniran kompletan pod, odnosno zamijenjena je podloga koja je, prije radova bila vrlo opasna. Istaknuo je da će Grad kao i dosad, ulagati u mlade i znanje te nastavljati omogućavati što kvalitetnije obrazovanje. S tim se složila i nadležna pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović, kazavši da su učenici, i svi oni koji će koristiti dvoranu, dobili najmoderniji sportski pod, da je podignut standard.

- Iznimno mi je drago što smo podigli standard u našoj najbrojnijom školi, koju pohađa 666 učenika. Ovo je najmoderniji sportski pod i radujemo se njegovom korištenju od strane učenika i školskih klubova, kazala je Krizmanić Marjanović.

Svoje zadovoljstvo nije krio niti ravnatelj škole Predrag Dukić naglasivši kako sada učenici imaju zaista primjerene uvjete za sate tjelesnog odgoja.

- Radovi su počeli negdje u lipnju i na zadovoljstvo svih nas, dobili smo obnovljenu, funkcionalnu dvoranu, rekao je ravnatelj OŠ Vidikovac, dodajući da je dvorana velika oko 280 metara kvadratnih, te da je samo obnova dvorane, koju je financirao Grad Pula koštala 240 tisuća kuna, izrazivši zadovoljstvo što su obavljeni i ostali radova u učionicama i kanalizaciji, a od ostalih radova koje će se u bliskoj budućnost odraditi, istaknuo je uređenje okoliša te videonadzor koji će pojačati sigurnost svih u školi.

Miletić, Dukić i Krizmanić Marjanović za kraj su, u sportskom duhu, pokazali svoje košarkaško umijeće u obnovljenoj dvorani. Grad Pula kao osnivač pulskih osnovnih škola, iz proračuna je izdvojio 3,5 milijuna kuna, od ukupno 76 milijuna, koliko je rezervirano za predškolski i školski sustav. (Nera SOFTIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter