U obnovu i opremanje škola, Grad ovog ljeta ulaže 3,5 milijuna kuna

Medulinski načelnik Goran Buić
Medulinski načelnik Goran Buić

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnica za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović obišli su danas osnovnu školu Stoja u kojoj su u tijeku radovi kojima će se poboljšati uvjeti rada i sam standard ove obrazovne ustanove. Adaptacije u OŠ Stoja koštat će Grad 762 tisuće kuna i jedna su od značajnijih investicija u obrazovne ustanove ove godine koje se odvijaju tijekom ljetnih mjeseci kako bi najesen škole spremno dočekale svoje učenike i nastavnike.

Ove godine u OŠ Stoja, sagrađenoj 1912., izvode se doista veliki radovi. Kako je istaknula ravnateljica škole Zdenka Perović, svi sanitarni čvorovi biti će u potpunosti obnovljeni a osim samih keramičkih pločica na zidovima koje su zaista predivne i razigrane, baš po mjeri djece, i novih sanitarija, djeca i učitelji će od sada u toaletima imati i toplu vodu, što do sada nisu imali.

- Uređuje se i mala blagovaona gdje će učenici najnižih razreda moći na miru objedovati, a u tu će se prostoriju također uvesti topla voda i odvod kako bi se u njoj lakše mogla održavati naša izvannastavna aktivnost za koju vlada jako veliki interes učenika, domaćinstvo. Tijekom obnove sanitarnih čvorova, zbog stare i loše konstrukcije došlo je do urušavanja kompletnog poda u jednom od toaleta sve do kotlovnice, te je to jedan nenadani trošak i dodatni posao za ove radnike koji su tu svakodnevno na ovim vrućinama i zaista daju sve od sebe kako bi sve napravili kako treba i dovršili do početka nove školske godine. Osim toga, već smo ranije ogradili školsko dvorište kako se više ne bi svatko mogao šetati i prolaziti tim prostorom, a i da nam sama djeca ne bi odlazila izvan prostora dvorišta, te je u planu i rekonstrukcija sigurnosne rasvjete. Nadam se da će naša djeca, roditelji i nastavnici biti zadovoljni kada vide sve te novine, rekla je Perović.

Pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović istaknula je kako se Grad kao osnivač trudi svakog ljeta ulagati u 11 škola u gradu Puli i podignuti njihov standard na jedan viši nivo. Tako se osim u školi Stoja trenutačno radi i na drugim školama, za što je ove godine izdvojeno 3,5 milijuna kuna. U OŠ Vidikovac provodi se kompletna sanacija poda u školskoj sportskoj dvorani, rekonstrukciju kanalizacije i sanaciju podova u učionicama u suterenu, u OŠ Kaštanjer izvode se radovi na sanaciji temeljne konstrukcije škole kako bi se osigurao prijenos opterećenja dublje u tlo, a u OŠ Tone Peruško radi se na zatvaranju jednog vanjskog dijela ulaza kod dvorišta kako bi se dobilo više prostora za djecu, rekonstruira se prolaz na 1. katu i postavit će se sustav video nadzora.

- Mi kao Grad već tradicionalno ljetne mjesece i vrijeme školskih praznika koristimo kako bi u našim školama i vrtićima proveli potrebne radove kako bi se u njima poboljšali uvjeti rada. Uvijek govorim, i to ozbiljno mislim, da je ulaganje u obrazovanje najisplativije ulaganje koje će nam se jednog dana višestruko vratiti kada naši mališani odrastu, i stoga me veseli što će naši učenici na jesen imati još bolje uvjete za rad, za učenje i za napredak, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić i zahvalio se osobno vrijednim radnicima koji su i danas, unatoč visokim vrućinama, neumorno radili kako bi sve bilo na vrijeme gotovo. (Patricija SOFTIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter