U obnovi Rovinjske ulice srušena stabla

Stabla u Rovinjskoj ulici posječena su u utorak (M. MIJOŠEK)
Stabla u Rovinjskoj ulici posječena su u utorak (M. MIJOŠEK)

Putem Zelenog telefona stigla je prijava građana o sječi tri velika čempresa u Rovinjskoj ulici. Po nalogu Grada Pule, sječu su u utorak odradili djelatnici Herculanee i to zbog radova na sanaciji i rekonstrukciji te ulice kao i pripadajuće joj javne rasvjete.

Na teren su izašli i članovi Zelene Istre koji su u razgovoru s građanima saznali da su stanari pisali i peticiju Gradu s namjerom da se ta stabla ipak spase, jer su smatrali da su im ljeti pružala ugodan hlad, da su bila mjesto gniježđenja mnogih ptica, filter za prašinu i buku. Stanari su smatrali i da se sječa mogla izbjeći jer ima dovoljno mjesta za planiranu rasvjetu.

Jučerašnjim obilaskom te ulice saznali smo od radnika da rekonstrukcija Rovinjske ulice napreduje planiranom dinamikom, a da su i stabla "pala" u sklopu uređenja nogostupa. No, nisu imali saznanja da su stanari zbog toga negodovali.

Od nadležnog pročelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata saznajemo da je ovaj odjel uputio zahtjev za sječom tih stabala odjelu za prostorno uređenje te je on, očito, odobren.

- Moram reći da je to bilo nužno radi izrade javne rasvjete i uređenja nogostupa, a da, što se tiče upita stanara, zamjensku sadnju uvijek planiramo, pa tako će biti i ovdje. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter