U obilazak Rovinja s 3D naočalama

Autorice kataloga Sanja Ignjatić i Alica Tosenberger s direktoricom TZ-a Rovinj Odete Sapač (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Autorice kataloga Sanja Ignjatić i Alica Tosenberger s direktoricom TZ-a Rovinj Odete Sapač (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Na inicijativu dviju mladih poduzetnica Sanje Ignjatić i Alice Tosenberger, diplomiranih geologinja, i uz potporu djelatnika Turističke zajednice, Rovinj je postao bogatiji za novi i originalni suvenir. Riječ je o prvom u zemlji turističkom katalogu u kojem se uživa uz pomoć 3D naočala, koje osiguravaju dubinu fotografije, odnosno pojedinog njenog dijela i daju osjećaj kao "da fotografirano možeš dotaknuti rukom".

Katalog pod nazivom "Romantic Mediteranean Rovinj - Rovigno 3D", sadrži sedam pomno biranih fotografija s atraktivnim i prepoznatljivim gradskim motivima kao što je luka, središnji  gradski trg, Balbijev luk, crkva sv. Eufemije, ribarsko plovilo batana te motiv s obližnjeg otoka Sv. Andrija i pluća grada Zlatni rt. Također, fotografije, koje se gledaju uz pomoć specijalnih naočala (s plavim i crvenim filterom) praćene su i kraćim informativnim opisom, a tu je i mini karta s objašnjenjem kako doći do željenog, odnosno prezentiranog punkta.

- Na ideju da i Rovinj dobije svoj prepoznatljiv i drugačiji katalog, odnosno suvenir, došli smo vidjevši da su to dvije mlade autorice učinile lani promoviravši na taj način "Magic 3D Istra", veli nam direktorica Turističke zajednice Odete Sapač, ponosna na činjenicu da je odličan posao obavljen uz veliku obostranu suradnju koja je, kako saznajemo, rezultirala i činjenicom da je  Rovinj danas prvi turistički grad u zemlji koji se može pohvaliti ovako lijepim i jedinstvenim katalogom.

- Riječ je o atraktivnom suveniru, koji svojim dizajnom - preklopnim oblikom, mekim ukoričenjem i nadasve dojmljivim fotografijama - te načinom gledanja privlači pažnju djece od sedam do odraslih sa 77 i više godina, veli nam Sapač.

Katalog Rovinj 3D, za sada tiskan u nakladi od tisuću primjeraka, može se nabaviti isključivo u uredu gradske Turističke zajednice (koja je i njegov izdavač). (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter