U nuždi - zovi novinare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodickinja grupe Nijemaca iz Malinske Nina Pavlovic zvala je u petak ujutro dopisništvo Glasa Istre iz nužde, doslovno. Naime, dovela je u Porec na izlet grupu njemackih turista iz Njivica na Krku. Trebala su im dva sata do Poreca, a kad su se iskrcali na autobusnom kolodvoru, putnici su najprije nahrupili u toalet. Na vratima ih je docekala rukom ispisana obavijest o 15-minutnoj pauzi.

Treba li reci da se osoba koja je zakljucala toalet nije pojavila ni nakon 20 minuta, a da je u Porecu prvi sljedeci javni toalet koji je na putu turistima koji krecu razgledati grad tek onaj uz Okruglu kulu, koji se otvara u 10 sati. "Imamo za posjet gradu tek sat vremena i potom nastavljamo dalje, a ovdje gubimo vrijeme pred zatvorenim vratima WC-a. Ovo nije iznimka. I prošli put kada sam bila s grupom u Porecu toalet na kolodvoru bio je zatvoren. Naime, dogodila se neka krada pa je policija ondje bila na uvidaju. Nevjerojatno je da u jednom turistickom gradu turisti nailaze na takav docek", rekla nam je Pavlovic. Na inzistiranje da o toaletu razgovara s voditeljem kolodvora novinarki je receno da je voditelj na sastanku i nedostupan.

Pitali smo direktora porecke Turisticke zajednice Nenada Velenika što o tome misli. "To je katastrofa, ta prica s javnim WC-om. U nekoliko navrata smo predlagali Gradu da zajedno nešto napravimo, a spremni smo u financijskom planu za sljedecu godinu predvidjeti novac za uredenje javnog WC-a ako Grad konacno predvidi mjesto ili prostor za to. Toaleti kod Okrugle kule i Usluge nisu dovoljni, moramo misliti upravo na izletnike koji stižu autobusima. Jedno turisticko središte mora o tome voditi racuna. Uostalom, svaka turisticka patrola ukazuje nam na taj problem", rekao nam je Velenik. Gradonacelnika Edija Štifanica pitali smo kako kani reagirati na Velenikovu ponudu i saznali da ce pokrenuti inicijativu da se riješi ovaj zaista neugodan problem.


Podijeli: Facebook Twiter