U novu sezonu na novim daskama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula nastavlja s programom obnove infrastrukture, a zadnje preinake bile su promjena poda pozornice i sustava rasvjete. Za obnovu vec dotrajale pozornice velicine 466 kvadratnih metara te nabavu opreme za rasvjetu utrošeno je oko 500 tisuca kuna, od kojih je Grad izdvojio 400, a Ministarstvo kulture još 100 tisuca kuna, kazala je Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, na konferenciji za novinare održanoj na Velikoj sceni kazališta.

Ravnateljica je najavila i novu sezonu pretplate uz napomenu da cijene nisu mijenjane zadnje tri godine. Sezona 2009./10. nastavlja se domacom produkcijom plesne predstave Aleksandre Janeva Imfeld koja je nosila radni naziv "Drugi paket", a preimenovana je u "2žene2brata2metra". Praizvedba predstave najavljena je za 9. listopada na Maloj sceni INK-a u 20 sati.

- Što se domacih produkcija tice, Marina Petkovic ce režirati "Pepeljugu", a Damir Zlatar Fray "Salome", koreodramu za ciji se tekst pobrinula dramaturginja Lana Šaric. Na repertoaru ce se naci i drama Ivane Sajko i to u koprodukciji INK-a i Zagrebackog kazališta mladih.

Što se predstava za djecu tice, Marijana Peršic iz našeg Dramskog studija priprema predstavu "Iznad duge", inspiriranu "Dnevnikom" Anne Frank, a nastavljamo i rad na cakavskoj sceni uprizorenjem "Lindarskog kabana" prema tekstu Dragutina Lucica, kazala je Jeromela Kaic i napomenula da obogacivanje programa ide paralelno s obnovom infrastrukture.

Pulski gradonacelnik Boris Miletic potvrdio je da ce Grad nastaviti sufinancirati tu ustanovu za njeno tehnicko održavanje. Sljedece godine nastavit ce se sanacija ravnog dijela krova zgrade te obnova sanitarnog cvora, kao i izgradnja pristupa za osobe s poteškocama u kretanju.


Podijeli: Facebook Twiter