U Novu godinu bez vecih intervencija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Relativno mirno pocela je u Puli nova godina, a dežurne službe koje je gradonacelnik Boris Miletic posjetio malo nakon ponoci, urucivši njihovim djelatnicima cestitke te panetone da bi se osladili, još uvijek nisu imale pune ruke posla.

Tijekom prvog dijela veceri, odnosno od 20.30 sati nadalje, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pula imali su tri intervencije zbog požara u stanu, kantini te vatrom zahvacenog cempresa.



Prema njihovim rijecima situacija nije bila bitno drugacija od lanjske, a želje gradonacelnika za mirnim ostatkom najlude noci objerucke su primili.

Dežurne službenike u Policijskoj upravi istarskoj ugodno je iznenadila relativno mirna vecer bez ikakvih problema, što nije zabilježeno u posljednjih nekoliko godina.



Patrole su im bile rasporedene najviše po gradu, a potom i po okolnim mjestima, no od njih do ponoci nisu dobili nikakve dojave o nesrecama ili ikakvim poteškocama koje bi zahtijevale njihovu pažnju.

Takoder, istaknuli su da je bilo manje bacanja petardi nego za vrijeme proteklih doceka, pa cak i na Forumu gdje se okupio najveci broj ljudi.

U Hitnoj službi Doma zdravlja situacija nije bila bitno drugacija, iako su njezin razvoj ocekivali u kasnijim satima ili ranim jutarnjim, ovisno o kutu gledanja, kada proslavu nastavljaju samo najhrabriji.

U meduvremenu zaprimili su tek jedan poziv, na srecu ništa ozbiljno, te su pretežno pružali savjete svim kojima su oni bili potrebni.


Podijeli: Facebook Twiter