U nove parking-automate treba ukucati registraciju

Novi automat za naplatu parkiranja
Novi automat za naplatu parkiranja

Izmjenom odluke o organizaciji naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima gradonačelnik je nedavno izmijenio dosadašnji način naplate na način da se na par mjesta u gradu u novi automat mora ukucati registarska oznaka parkiranog vozila.

Tako je u izmijenjenoj odluci propisano da je valjana satna karta ona parkirališna iz koje je vidljivo da je plaćena za vremensko razdoblje u kojem se koristi javno parkirališno mjesto s naplatom; za parkirališnu zonu u kojoj se koristi mjesto s naplatom; u okviru vremenskog ograničenja trajanja parkiranja; za registarsku oznaku parkiranog vozila.

Tom je odlukom pravo kupnje mjesečne karte omogućeno za parkirališta Marsovo polje ili Veslački klub s neograničenim vremenom trajanja parkiranja, a to pravo imaju svi korisnici tih parkirališta.

Kako saznajemo od Borisa Agatića, voditelja odjela za reklamacije i ovrhe Pula parkinga, razlog nabave novih parkirališnih automata je taj što uvijek teže uvođenju i primjeni novih tehnologija koje mogu unaprijediti i poboljšati i olakšati rad korisnicima, ali i samim kontrolorima i naplatničarima.

- Budući da ovi parkirališni automati nisu ograničeni u primjeni, može ih se lagano prilagoditi našim potrebama. Najveća novost na ovim parkirališnim automatima je ta što korisnik mora upisati svoju registarsku oznaku. To nam je bilo potrebno zbog sve češće zloporabe listića iz parkirališnih automata.

Naime, osoba koja je dobila dnevnu parkirališnu kartu uzimala bi od druge osobe listić kupljen na parkirališnom automatu i predstavljala kao svoj. Budući da nam se to događalo najviše na parkiralištu kod tržnice, tamo smo i postavili novi parkirališni automat.

Novost je i ta da će parkirališni automat primati novčanice od 10 i 20 kuna te da ima odvojene tarife za osobna vozila - kampere/kombije, ističe Agatić.

Dodaje da trenutno parkirališne automate ove vrste imaju na tržnici i u Cankarovoj ulici, dok bi se u budućnosti ovi automati mogli pretvoriti i u postaje za punjenje električnih automobila te iznajmljivanje gradskih bicikala.

Ove parkirališne automate Pula parking je unajmio od pulske tvrtke UTE d.o.o. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter