U nogometu i u uličnoj košarci sudjelovalo 150 mališana iz čitave Istre

Ured za psihologa, logopeda i medicinsku sestru u sklopu vrtića (M. SARDELIN)
Ured za psihologa, logopeda i medicinsku sestru u sklopu vrtića (M. SARDELIN)

Na terenima pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora prekjučer su održane Sportske igre mladih u malom nogometu i turnir u uličnoj košarci. Sportsku spremnost na terenu odmjerilo je čak 150 mališana okupljanih u sedam nogometnih i deset košarkaških ekipa. Nakon borbene završnice pobjedu u malome nogometu odnijela je ekipa Uljanika iz Pule, koja je u žustroj završnici pobijedila drugoplasiranu ekipu Smoljanci. Brončanu medalju osvojila je ekipa Žminj I.

Djeca igrala nogomet i košarku

Na košarkaškom terenu pobijedila je trojka Luka Zajc, Luka Krulčić i Paolo Ančić. Drugo mjesto osvojili su Petar Rabac, Tin Baća, Teo Erik, a trećeplasirani su Niko Andrilović, Mate Oplanić, Damjan Dušković i Luka Guštin.

Organizaciju ovog velikog sportskog događaja potpomogla je Bina-Istra koja je osigurala sportske darove za sve sudionike, a vrijedne nagrade za pobjednike. Uključivanjem u ovu manifestaciju Bina-Istra pokazala je kako uvijek promovira projekte usmjerene prema najmlađima, a pogotovo one koji potiču zdrav život i bavljenje sportom.

- U Bina-Istri nastojimo što češće organizirati humanitarne akcije usmjerene prema zdravstvenoj zaštiti najpotrebnijih. Isto tako, kada god je to moguće, uključujemo se u lokalne inicijative u kojima se potiče sport među najmlađima. Drago nam je što je danas više od 150 djece imalo priliku pokazati svoje sportske vještine i na taj način malo se odmaknuti od virtualnog internetskog svijeta, rekao je Christian Santaleza, direktor Bina-Istre upravljanje i održavanje.

U najavi događanja u Istri zamjenik predsjednika Sportskih igara mladih Tihomir Gudić rekao je da su nakon "Turneje radosti", ponovno u Istri u sportskom duhu.

- Odaziv u Istri je ove godine veći nego ikad u svim sportovima što nas jako veseli, kao i podrška Grada Pazina, te našeg generalnog sponzora u Istarskoj županiji podiuzeću Bina-Istra, rekao je Gudić.

Bez mobitela i računalnih igara

U ime domaćina zadovoljstvo natjecanjem istaknuo je i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić koji je također zadovoljan što je veliki broj mladih istarskih sportaša cijelo jedno poslijepodne proveo u Pazinu u druženju, bez mobitela i računalnih igara.

- Sportsko se natjecanje sastoji od pobjeda i poraza. Naravno, pobjeda je svima draga, ali i poraz je sastavni dio sporta iz kojeg, kao i u životu, treba izvući pouku, analizirati pogreške koje treba ispraviti da bi se drugi put bilo bolji, rekao je Krulčić.

Pobjednici iz Pazina plasirali su se na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se u kolovozu održati u Splitu.

Sportske igre mladih održavaju se već 20 godina, a nastale su sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima, ali i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Sportske igre mladih su manifestacija koja okuplja više od 50 tisuća djece koja imaju priliku sudjelovati u profesionalno organiziranim natjecanjima. (Piše Mirjan RIMANIĆ, snimio Tedi BRAJKOVIĆ)






Podijeli: Facebook Twiter