U Noći sv. Lovre Rovinj još romantičniji


Rovinj je večeras zasigurno najromantičniji gradić na Mediteranu jer se u skladu sa sloganom kojim se promovira Turistička zajednica "Romantični Mediteran" u Rovinju na više lokacija šesti put zaredom održava manifestacija pod nazivom Noć svetog Lovre.

U noći kada se na nebeskom svodu najjasnije mogu vidjeti  zvijezde padalice, poznatije kao suze svetog Lovre, gasi se gradska rasvjeta, a ulice i trgovi su osvijetljeni tek bakljama i svijećama. Dodatnu romantičnu notu pridaju efekti koji osvjetljuju fasade zgrada na ionako živopisnom Trgu maršala Tita.

Program je kao i obično počeo promenadom i plesom članica plesne skupine Roxanne, koje, odjevene kao dvorske dame u pratnji svirača nagovješćuju cijeli događaj. U gradu je postavljen niz pozornica na kojima se izvodi romantična glazba, operne arije, evergrini, klapsko pjevanje.

Glavne zvijezde večeri su Marko Tolja i Natali Dizdar koji nastupaju na glavnom gradskom trgu, Trg brodogradilišta bio je rezerviran za duo Davor i Gracijan Terzić, a na Obali Alda Rismonda Tasha feat. Summertime accoustic duo.

Na Trgu Pignaton sviraju duo Eligio i Boris, na Trgu Rivijera romantičnom su ugođaju pridonijeli članovi grupe Dream Project i mješovita klapa Rovinj te Kristijan Terzić & Marko Ramljak, a kod crkva svetog Franje bariton Ronald Braus, sopran Lidija Horvat Dunjko uz glasovirsku pratnju Darijana Ivezića, zbor Antonio Gandusio i Anica Zubović.

Plaža Baluota koja uvijek plijeni posebnu pažnju gostiju ugostila je trio Stand by, a uz glazbu nude se i vrhunska rovinjska vina i maslinova ulja Rovinjštine - rovinjskih vinari iz zadruge Vitis i uljara iz zadruge u osnivanju Rubinum.

Organizator ove već etablirane manifestacije je rovinjska Turistička zajednica. (M. MEDIĆ, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter