U noći pala nova kiša, vodostaji Raše čak 447 cm

(Arhiva)
(Arhiva)

Nakon kišovitog jučerašnjeg dana, u noći je pala nova kiša, naročito na riječkom području gdje je bilo obilnih količina.

Što se tiče naših meteoroloških postaja, najviše kiše od ponoći ponovno je palo u Matuljima, čak 45 mm. Zatim slijede Lindar (27 mm) i Brseč (22 mm). Najmanje kiše od ponoći zabilježeno je na zapadu i jugu Istre, od 2 mm u Umagu do 6 mm u Puli.

Prema službenim podacima DHMZ-a, u posljednja 24 sata najkišovitiji je bio Crni Lug sa 146 mm, a vrlo obilna kiša pala je i u Delnicama (125 mm). Na istoku zemlje i u Dalmaciji pale su male količine kiše, tako je primjerice u Osijeku i Splitu zabilježeno manje od 1 mm.

Vrlo obilna kiša uzrokovala je nagli porast vodostaja rijeka. Naročito je porasla Raša u Potpićnu gdje je vodostaj od početnih 136 cm jutros porastao na čak 447 cm.

Slično stanje je i na Kupi na granici sa Slovenijom (Hrvatsko) gdje je vodostaj sa 70 cm porastao na čak 388 cm, a prema grafu riječ je o razini na kojoj se proglašavaju izvanredne mjere obrane od poplava. Značajno je porastao i vodostaj Pazinčice i Rječine, no stanje se ipak postupno smiruje. (P.R./IM).


Podijeli: Facebook Twiter