U Noci kazališta 40.000 posjetitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnju Noc kazališta posjetilo je 40.000 poklonika kazališne umjetnosti, doznaje se od voditeljice ureda Noci kazališta Nade Kruljac. Gledatelji su u 27 gradova i 70 institucija uživali u ukupno 119 predstava koje su za njih pripremila kazališta diljem Hrvatske. Za sve se predstave, kako isticu organizatori, tražila karta više.

U Istri se Noc kazalipta slavila u Puli, Rovinju, Porecu i Pazinu. Pulska Noc kazališta bila je pod znakom "made in INK" s repertoarom u produkciji INK-a. Bila je to noc za cijelu obitelj, a iz INK-a kažu da su zadovoljni odazivom publike s obzirom na to da se vecinom radilo o reprizama predstava zavicajne produkcije. Zapocelo je s 18. izvedbom "Putovima glagoljaša" u režiji i po tekstu Samante Milotic Bancic, koji ni ovoga puta nisu iznevjerili publiku.

Nastavljeno je premijerom kazališnog intermezza u foajeu INK-a "Dario Fo: Mistero Buffo, Bonifacije VII." u izvedbi Valtera Roše, clana dramskog studija INK-a, koji je u polusatnoj izvedbi oduševio posjetitelje i pripremio ih na finale reprize jedne od najdugovjecnijih predstava INK-a "Furbaccione".

U Rovinju se Noc kazališta održala u kazalištu "Antonio Gandusio" i bila je u znaku predstava koje su uz pomoc svojih profesora pripremili ucenici rovinjskih osnovnih škola - Vladimira Nazora, Jurja Dobrile i talijanske škole "Bernardo Benussi". Svi su se ucenici predstavili u najboljem svijetlu te mahom oduševili ili razveselili te nasmijali publiku svojim tockama. Bio je ovo samo dio repertoara mladih glumackih talenata, što ukazuje na zavidnu dramsku izvannastavnu aktivnost u školama.

Ove godine Noc kazališta organizirana je i u Sloveniji, BiH, Austriji, Slovackoj, Srbiji i Crnoj Gori, a i tamošnja kazališta bila su popunjena.

Noc kazališta je manifestacija kojom se kroz razlicite programe publici nastoji približiti svijet kazališta, a održana je prvi put 2008. godine kao pilot-projekt u Djecjem kazalištu Dubrava i šibenskom kazalištu. (L. B., M. Me.)


Podijeli: Facebook Twiter