U Njemačkoj potraga za skupinom koja sprema napad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemačka policija u utorak je provela potragu za skupinom za koju sumnja da priprema teroristički napad eksplozivom uz pomoć modela zrakoplova na daljinsko navođenje, objavilo je u utorak savezno državno odvjetništvo.

Pretraženo je devet lokacija na jugu i na istoku Njemačke te u Belgiji u okviru istrage o pripremi protudržavnog terorističkog čina i pranja novaca, stoji u priopćenju državnoga odvjetništva čije je sjedište u Karlsruheu.

Traga se za dvojicom muškaraca tuniskog podrijetla, "čiji je cilj provesti islamističke napade eksplozivom uz pomoć modela zrakoplova na daljinsko navođenje", stoji u priopćenju. Odvjetnišvo nije željelo otkriti više pojedinosti o dvojici sumnjivaca, no izvijestili su kako zasad nitko nije priveden.

"Cilj današnje akcije je prikupiti dokaze o mogućim planovima i pripremama za napade, kao i informacije o načinu financiranja radikalnih islamističkih terorista." Osim za dvojicom Tunižana, traga se za još četiri osobe osumnjičene za 'financiranje međunarodnog džihada' te za još jednom osobom osumnjičenom za pranje novca. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter