U Njemačkoj porast bukinga za Hrvatsku

Ilustracija (J. PREKALJ)
Ilustracija (J. PREKALJ)

Dvoznamenkasti porast bukinga za ljetovanje u Hrvatskoj ovih dana bilježi jedan od najvećih njemačkih organizatora putovanja- FTI iz Münchena. Naime, sezona ranog bukiranja ljetovanja i godišnjeg odmora u ovoj je zemlji u punom jeku, a prve se procjene za narednu sezonu daju na stuttgartskom sajmu turizma CMT, koji je počeo ovog vikenda te u prva dva dana zabilježio čak 70 tisuća posjetitelja, što je porast od deset posto.

- Hrvatska je trenutno jako traženo odredište među njemačkim gostima. Bilježimo dvoznamenkasti porast bukinga za iduću sezonu, a Hrvatska je jedna od pobjedničkih odredišta na Mediteranu. Od pojedinih regija, najtraženija je Istra, slijede je Kvarner te Zadar. Najviše se traže hoteli s tri i četiri zvjezdice te ponuda aktivnog odmora, kaže nam Christian Müller iz FTI-ja. Inače, ove godine najprodavanija odredišta u ovoj tvrtki su Turska, Egipat, Španjolska i SAD.

I najveći njemački organizator putovanja TUI bilježi porast bukinga za Hrvatsku, iako ne ističu koliko je bolji u odnosu na lani.

Njemački specijalist za Hrvatsku ID Riva Tours iz Münchena navodi da mu je buking u odnosu na lani veći za 6,5 posto.

I općenito se diljem svijeta očekuje porast putovanja budući da će prema nekim procjenama gospodarska situacija globalno biti bolja nego je to bio slučaj 2013. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter