U nizu napada u Iraku više od 70 poginulih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 71 osoba smrtno stradala u subotu i nedjelju u Iraku, a više od 350 ih je ozlijeđeno u nizu napada, među kojima je i napad na zgradu počasnog konzulata Francuske u Nasiriji, oko 300 km južno od Bagdada.

Od početka rujna u nasilju i napadima u Iranu ubijena je 101 osoba. Većina napada počinjena je nedugo prije proglašenja smrtne presude sunitskom potpredsjedniku Tareku al-Hašemiju, kojem je suđeno u odsutnosti zbog navodne odgovornosti za dva ubojstva. Hašemi odbacuje optužbe te ističe kako je presuda donesena iz političkih razloga.

Francuski diplomatski izvor izvijestio je da je automobil bomba parkiran u blizini zgrade počasnog konzulata Francuske u Nasiriji eksplodirao u nedjelju kasno poslijepodne. Počasni konzul se u trenutku eksplozije nije nalazio u zgradi, no jedna je osoba u napadu smrtno stradala, a još je jedna ozlijeđena.

Francuska je, putem ministarstva vanjskih poslova "najoštrije osudila napade počinjene od jučer u nekoliko iračkih gradova, osobito napad na počasni konzulat u Nasiriji". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter