U nevremenu Pula prošla lišo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugotrajna grmljavina i snažan pljusak koji su u prvim satima utorka zahvatili podrucje Pule nisu prouzrocili vece nezgode i dugotrajnije kvarove. U Centru 112 tijekom noci nisu imali dojava o eventualnim štetama, a tek ujutro su obaviješteni da je nevrijeme uzrokovalo nestanak elektricne energije u pojedinim selima bivše Puljštine.

Iz Elektroistre nas obavještavaju da dežurna služba nije imala pretjeranog posla tijekom nevremena u samoj Puli. Interveniralo se, medutim, u dijelovima Štinjana, Fažane, Valbandona i Galižane, gdje su se dogadali prolazni kvarovi uzrokovani grmljavinom i kišom, dok su na potezu Fažana - Peroj - Barbariga puknuli vodici na dalekovodu. Najveca intervencija, cini se, bila je zamjena drvenog stupa koji je, vjerojatno, zapalio grom te je izgorio do polovice izazvavši kvar dalekovoda, te su bez elektricne energije ostala sela Šaini, Glavani, Manjadvorci, Orihi, Trilji i Škitaca.

Zbog velike kolicine oborina koje su pale tijekom noci i jutra djelatnici kanalizacije Herculanee imali su niz hitnih intervencija. Promptno su intervenirali i sanirali punktove na kojima se izlila kanalizacija i nakupila oborinska voda poput Tartinijeve ulice, na Prilazu Barake, kod direkcije brodogradilišta u Flaciusovoj, te Nazorovoj i Polikarpovoj ulici, odnosno, na Pragrandeu i Koleži.

Intervencija je bilo i u Valdebeku u Ulici Jasne Crnobori, na Velom Vrhu u naselju Kapeleri, te u Fažani na trgu kod crkve i Ulici Bilica, Vocarskoj ulici u Valbandonu, u Ulici Mendula u Barbarigi i turistickom naselju Bi Village. Djelatnici gradskog komunalnog poduzeca prije nekoliko dana ocistili su kanalizacijske šahtove, što je sasvim sigurno utjecalo na poboljšanu protocnost velike kolicine oborinske vode.


Podijeli: Facebook Twiter