U nesreći na Stoji preminuo Ivica Tataj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 9.30 sati u Puli na Stoji preminuo je 52-godišnji Ivica Tataj iz Đakova.

Istarska policija izvijestila je da je Ivica Tataj iz još neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad "mazdom", prešao na lijevu stranu ceste te najprije udario u zid obiteljske kuće. Potom je naletio i na moped "aprillia" na kojem su bili supružnici, za upravljačem 40-godišnji Marinko Simetić iz Pule koji se zaustavio kako bi njegova supruga Barbara (36) sišla s mopeda. Nakon sudara "mazda" je izletjela s ceste na zemljanu površinu, a kako su nam na mjestu nesreće rekli svjedoci,  automobil je nakon toga prešao još stotinjak metara preko livade i sletio u more.

- Bili smo u trgovini na Stoji i vozili prema svojoj kući, a taj je automobil cijelo vrijeme vozio iza nas. U trenutku kad se dogodila nesreća, Barbara je sišla s motora te sam joj dodavao vrećice s namirnicama. Odjednuo je na nju naletio auto i odbacio je dva-tri metra u dvorište, a mene, zajedno sa skuterom te jednim radnim strojem, auto je gurao desetak metara, da bi onda skrenuo i preko travnate površine nastavio voziti i završio u moru. Ja sam se izvukao ispod motora i radnog stroja i otišao do supruge koja je zapomagala. Odmah nam je u pomoć dotrčala susjeda, pa smo suprugu podigli na stepenice i čekali Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla i odvezla nas u bolnicu. Suprugu sve boli, slomljena joj je potkoljenica, a ja sam natučen, prepričava nam događaj Marinko Simetić.

Na adresi nesretno preminulog vozača zatekli smo njegovog sina koji nije želio razgovarati s novinarima.

Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović nije htjela potvrditi niti opovrgnuti informaciju svjedoka na mjestu događaja da je vozač automobila najvjerojatnije u vožnji doživio srčani udar, jer se vozilo nekontrolirano kretalo najprije po cesti, a zatim i po zemljanoj površini, sve do mora.

Iz policije doznajemo da će biti naložena obdukcija da bi se utvrdio točan uzrok smrti vozača automobila. Video s mjesta nesreće pogledajte ovdje. (S. B. I., M. A., G. J., H)


Podijeli: Facebook Twiter