U nesreći na Ipsilonu ozlijeđena jedna osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreći koja se na Istarskom ipsilonu dogodila u petak oko 20.15 sati lakše je ozlijeđena putnica iz Renaulta Espacea, ljubljanskih registracijskih oznaka, 41-godišnja slovenska državljanka.

Izgubio nadzor

Prema policijskom izvješću nesreća se dogodila na Ipsilonu, nedaleko od Žminja kada se nepoznati vozač Mercedesa u desnom zavoju prestrojio u lijevi, pretjecajni trak kojim se kretao Renault. Vozač Renaulta 41-godišnji Slovenac je, izbjegavajući sudar, skrenuo u lijevo pa u desno uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i izlijetanja Renaulta s desne strane kolnika u smjeru kretanja na zemljanu površinu, a potom u kameni usjek. Vozilo se zatim vratilo ne kolnik i udarilo u metalnu zaštitnu ogradu. Vozač Mercedesa ili nije vidio što se događa ili je pobjegao s mjesta nesreće.

Prve informacije upućivale su na mogućnost da se nesreća kod čvora Žminj dogodila jer je vozač Renaulta upravljajući prema Puli krenuo pretjecati drugo vozilo te pritom izgubio nadzor nad upravljačem. Prema onome što se moglo vidjeti na mjestu nesreće potpuno uništeni automobil se zaustavio na sredini obje trake.

Zračni jastuci

Ozlijeđena suvozačica je nakon nesreće hitno prevezena u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a već su neslužbene informacije govorile da je vjerojatno samo lakše ozlijeđena.

Koliko je sraz automobila bio silovit svjedoči to što se zadnja strana vozila doslovno odvalila od automobila, a i svi su ostali dijelovi bili izudarani. Vozača i suvozačicu od ozbiljnijih su ozljeda vjerojatno spasili zračni jastuci što su se otvorili u trenutku udara.

Cesta je bila zatvorena za promet od čvora Žminj do čvora Kanfanar od 20.40 do 22.30 sati te je sav promet preusmjeren lokalnim cestama. Kod samog čvora Žminj se kod izlaska s autoputa stvorila velika gužva. Očevid je na mjestu događaja obavila pulska prometna policija, a rovinjski vatrogasci su pozvani radi pregleda vozila.

(M. SARDELIN, S. BODLAJ IVAŠIĆ)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter