U nesreći kod Vodnjana jutros poginuo motociklist D. Ž. (37) iz Cera

Sudionici skupštine pazinske Katedre Čakavskog sabora (D. ŠIŠOVIĆ)
Sudionici skupštine pazinske Katedre Čakavskog sabora (D. ŠIŠOVIĆ)

D. Ž. (37) iz mjesta Cere na Barbanštini poginuo je u teškoj prometnoj nesreći danas rano ujutro na dijelu državne ceste D77 između Vodnjana i mjesta Juršići. Žgomba je oko 7 sati život izgubio kao motociklist, a u sudaru je sudjelovao i jedan automobil.

Prema onome što je utvrđeno očevidom koji je s policijom obavio zamjenik pulskog općinskog državnog odvjetnika Mladen Pavasović, nesreću je skrivio stradali D. Ž. koji se motociklom marke Yamaha pulske registracije kretao prema Juršićima.

Prevelika brzina

Na nadvožnjaku iznad Istarskog ipsilona motociklist je, zbog neprilagođene brzine, izvijestila je PU istarska, prešao na lijevu strane ceste u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao Chevrolet Kalos, također pulske registracije, kojim je upravljala 54-godišnjakinja s područja Juršića. U silovitom srazu koji je uslijedio, motociklist je pao na kolnik i uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, a motocikl se zapalio i u potpunosti izgorio.

Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan, pa je policija za promet zatvorila cijelu dionicu od Vodnjana do Juršića. Ni novinarskim ekipama nije bilo dopušteno prići preblizu mjesta na kojem je došlo do silovitog sudara.

Na licu mjesta bilo je vidljivo da se Chevrolet zaustavio dijelom izvan trake uz desni rub kolnika, "prilijepljen" uz samu zaštitnu ogradu, no nije poznato je li se vozačica dala skroz udesno kako bi eventualno izbjegla sraz s motociklom, ili je automobil završio u ogradi upravo radi siline udarca.

Višesatni očevid

Šokirana vozačica Chevroleta odvezena je u pulsku bolnicu, gdje je nakon obavljenih pretraga i liječničkih pregleda ustanovljeno da su ozljede koje je zadobila lakše naravi te je puštena na kućnu njegu.

Očevid je potrajao više od tri sata, pa se promet tim dijelom normalizirao tek poslije 10.30 sati. U međuvremenu je tijelo preminulog odvezeno na odjel patologije pulske bolnice, gdje će biti obavljena obdukcija, a vučna služba je s ceste uklonila vozila.

D. Ž. 11. je žrtva u prometu u Istri ove godine. (M. VUKŠIĆ)






Podijeli: Facebook Twiter