U nekoliko napada u Iraku najmanje 30 ubijenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje trideset osoba smrtno je stradalo u utorak u eksploziji dvaju automobila bombi u šijitskim četvrtima Bagdada i u drugim napadima na policiju, izvijestili su u srijedu policijski i liječnički izvori. Najteže je stradala trgovačka četvrt Bagdada Al Džadida, gdje je ubijeno 19, a ranjeno 43 ljudi.

U eksploziji automobila bombe u južnoj četvrti Zafaraniji smrtno su stradale najmanje četiri osobe, a deset ih je ranjeno. Odgovornost za napade preuzela je džihadistička grupa Islamska država, koja je okupirala velike dijelove iračkog teritorija zapadno i sjeverno od Bagdada, čiji su cilj šijitski militanti. Ta ekstremistička sunitska organizacija šijite smatra hereticima.

Osim toga se u utorak automobil bomba zabio u kontrolnu točku iračke policije i vojske u gradu Tarmiji, sjeverno od glavnog grada, pri čemu su ubijena najmanje trojica pripadnika snaga sigurnosti, a u Mandaliju, mjestu u pokrajini Dijali, sjeveroistočno od Bagdada, u eksploziji automobila bombe ubijene su četiri osobe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter