U nedjelju u Puli posljednja ovogodišnja biciklijada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turističke zajednice južne Istre, a radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana, i ove godine organiziraju šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre. Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a cilj im je okupljanje cijelih obitelji. Dužina staza je između 20-25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne. Posljednja je predviđena u nedjelju u Puli, sa startom i ciljem na Verudeli. On line prijave primaju se na www.medulinriviera.info do petka ili prije početka starta biciklijade na Verudeli do 9 sati.

Prilikom prijave na prvoj biciklijadi, koja je održana 15. travnja u Medulinu, sudionici su dobili kartončić na kojem su za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobili pečat. Oni koji su sudjelovali na četiri ili više biciklijada, na završnoj biciklijadi u Puli u nedjelju sudjelovat će u tomboli na kojoj mogu osvojiti jednu od vrijednih nagrada. Ukupno ima 24 nagrade, a glavna nagrada je poklon bon u vrijednosti tri tisuće kuna. Izvlačenje nagrada bit će u 13 sati. Također, svi oni kojima će pulska biciklijada biti četvrta (ili više) dobit će kao dar majicu s logom manifestacije. Nakon biciklijada organizirano je zajedničko druženje i marenda.

Od travnja pa do sada održano je pet biciklijada (Medulin, Fažana, Vodnjan, Šišan, Divšići), na kojima je sudjelovalo više od 450 rekreativca. Start pulske biciklijade bit će ispred tvrđave na Verudeli u 10.30 sati, a u slučaju kiše biciklijada će se pomaknuti za sedam dana, odnosno za 8. listopada. Trasa pulske biciklijade ide od Verudele, preko ulica Veruda i Tomasinijeve do Mornaričkog parka, pa potom ulicama Sv. Polikarpa, Revelanteova, Fisela, Valovine, Stoja i Veruda do Lungo Marea, odakle se ponovno Ulicom Veruda stiže do Verudele. (G. ROJNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter