U nedjelju u Porecu tradicionalan istarski dorucak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od petka do ponedjeljka trajat ce slavlje u cast blagdana Uskrsa na Trgu slobode u Porecu.

Glavni dio programa je tradicionalni istarski dorucak, zakazan za nedjelju u 10 sati, kada ce se besplatno svim gradanima i turistima, nakon mise i blagoslova svecenika, podijeliti izvorni domaci proizvodi - 70 litara vina, 25 kilograma pršuta, 60 kilograma šunke, 2.000 jaja, tri kilograma mladog luka, 40 kilograma pince, 10 kilograma sira i osam kilograma fritula, istaknuto je na predstavljanju programa u Turistickoj zajednici Poreca koja je suorganizator zajedno s udrugom proizvodaca, preradivaca, prodavaca i potrošaca bio proizvoda Bio Istra.

Na konferenciji za novinare su bili direktor TZ-a Nenad Velenik, te predsjednica i voditeljica projekta sajma Bio Istre Vlasta Radoicic i Kornelija Kender.

U petak u 10 sati planirane su aktivnosti za djecu - njih 500-tinjak ce bojati i ukrašavati divovsko jaje od dva i pol metra, dok ce se u podne degustirati bakalar i vino. Radoicic je napomenula da ce u cast Svjetskog dana zdravlja sa svojim programima sudjelovati Istarske toplice i Dom za starije i nemocne osobe Porec.

U subotu ce se odvijati isti djecji program, dok je popodne na redu nastup Alfa Time Banda. U nedjelju za vrijeme i nakon dorucka nastupit ce Puhacki orkestar Grada Pule i folklorno društvo Balun.

Posljednjeg dana manifestacije, u ponedjeljak, od 10 do 12 sati dovršit ce se ukrašavanje velikog jaja, uz foto session i svirku poreckog puhackog orkestra Delfini.

Izložba tradicionalnih proizvoda "Bogatstvo na dlanu" otvorena je vec u nedjelju a trajat ce do Uskrsnog ponedjeljka. Kako je istaknula Kender, razgledati, kušati i kupiti mogu se hrana, pice, suveniri i ukrasni predmeti, a izlaže 35 proizvodaca iz Istre, Slavonije i Dalmacije. Svakog dana bit ce besplatnih degustacija.

U slucaju kiše, program ce se, osim zabavnog dijela, održati kako je najavljeno.


Podijeli: Facebook Twiter