U nedjelju u podne počinju Prosinačke svečanosti

Buduće labinsko klizalište (R. SELAN)
Buduće labinsko klizalište (R. SELAN)

Prosinačke svečanosti u Labinu počet će u nedjelju u podne svečanim otvaranjem klizališta kod Osnovne škole Matija Vlačića, potvrđeno je na konferenciji za novinare koju je u Maloj vijećnici sazvao gradonačelnik Tulio Demetlika sa suradnicima.

Budući da je klizalište novi i stoga najzanimljiviji događaj ovogodišnjih božićno-novogodišnjih manifestacija, šator u kojemu je smješteno bit će centar svih okupljanja, a Velesajam, tvrtka koja ga organizira, nositelj programa nazvanog Ledena čarolija.

Sastojat će se od mnoštva priredbi, predstava i koncerata i stoga će se definirati tjedno, objasnio je direktor Dragan Balaban. Uz Balabana novinarima su se obratili njegovi glavni suradnici u Prosinačkim svečanostima, predstavnici udruga Alfa Albona i Sv. Vinko Paulski, Udruženja obrtnika Labin i Pučkog otvorenog učilišta.

Događaji u šatoru koji se već sada mogu najaviti su iznenađenje za svečanost otvaranja i Božićni sajam s 15 izlagača od početka do zatvaranja 29. prosinca te dvije radionice Udruge za mlade Alfa Albona.

POU će 8. prosinca održati dvije kino projekcije, u 11 sati prikazat će se film za djecu "Ernest i Celestina", a u 19 sati film "Djeveruše pod gasom". Udruga Sv. Vinka Paulskog imat će jednu prodaju božićnih kolača u svrhu nabavke hrane za potrebite.

U šatoru će se također održati glavni susret djece sa Sv. Nikolom i Djedom Mrazom, odnosno podjela božićno-novogodišnjih paketa.

Svoj glavni prilog Prosinačkim svečanostima Udruženje obrtnika dat će 23. prosinca Na Trgu labinskih rudara gdje će organizirati besplatan blagdanski ručak. (R. SELAN)      


Podijeli: Facebook Twiter