U nedjelju u Pionirskom domu gostuje teatar Smješko

Luka Juričić (Arhiva GI)
Luka Juričić (Arhiva GI)

Predstava "Ljubav ili smrt" Ivana Kušana u izvedbi kazališta Smješko iz Zagreba gostovat će u nedjelju u 18 sati u prostorima Teatra Naranča, u bivšem Pionirskom domu.

U predstavi glumi i Puljanin Luka Juričić, inače ravnatelj Teatra Naranča.

- Ovo nije predstava Teatra Naranča, već gostovanje, a gostovanja imamo od četiri do pet po sezoni, i to uvijek nedjeljom, da bismo spojili nedjelju i ponedjeljak. Naime, nedjeljom je predstava na programu u slobodnoj prodaji, a ponedjeljkom organizirano za školske razrede i(li) vrtiće, ovisno o predstavi. Ova je pak predstava namijenjena djeci viših razreda osnovne škole, ali ne samo njima, jer kako su pokazala dosadašnja gostovanja u Zagrebu, Splitu i Garešnici, izvrsno su je prihvatila i djeca mlađeg uzrasta, kao i oni stariji, svatko je percipirajući na svoj način, veli Juričić koji u predstavi tumači nekoliko uloga.

Pored njega igraju i Sven Mađarević (kao Koko, nakon dvadesetak godina glume toga junaka u serijalu), Helena Kalinić i Tomislav Krstanović.

Svi se vrlo dobro slažu, a predstava, saznajemo, obiluje izmjenama scena, kratkim dijalozima i duhovitim replikama.

Tko je Ana Mozer? Što ona ima s najpoznatijim likom Kušanovih romana Ratkom Milićem, zvanim Koko? Hoće li Zeleni Vrh pobijediti Crni Put ili će biti obratno? Kakve veze ima nogomet s ljubavnim jadima i kako će završiti roman koji je Koko odlučio napisati, može se saznati u ovoj zabavnoj predstavi.

To je prvo gostovanje kazališta Smješko, putujućeg kazališta za djecu i mlade, u Istri i Puli.

- Mislim da će se djeca jako dobro prepoznati u tim situacijama koje ova predstava donosi, kao što su zaljubljivanje, tajne, ljubav prema nogometu i ostale slične situacije. Kako predstava završava, nećemo otkriti, veli Juričić.

Redateljica ove predstave je Argentinka Renata Carole Gatica, s kojom Juričić već neko vrijeme surađuje i koja je za Teatar Naranča režirala "Pinocchija". (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter