U nedjelju u Kunju narodni zbor Labinštine

Lucijano Bolterstein (I. RADIĆ)
Lucijano Bolterstein (I. RADIĆ)

Narodni zbor Labinštine u povodu 70. godišnjice Rujanskih dana u Istri, sjećanja na poginule tijekom tzv. Rommelove ofenzive, i proslava Dana neovisnosti održat će se u nedjelju od 11 sati u Kunju.

Organizatori iz Udruge antifašista na današnjoj su konferenciji za novinare istaknuli da će se ovi važni povijesni događaji po prvi put obilježiti objedinjeno, uz potporu Grada Labina i općina Raša, Kršana, Sv. Nedelje te Pićna.

Uz polaganje vijenaca na spomen obilježje te prigodne govore, na komemorativnom skupu odat će se počast za ubijena 43 borca u prvoj ovdašnjoj bitci protiv nacifašista 13. rujna 1943. na lokaciji pod Brdo u Labinu, te za 31 mještana Barbića i Kunja, koji su stradali 7. listopada.

U kulturnom programu nastupit će pjesnikinja Malvina Mileta, članovi kulturno umjetničkih društava iz Raše i Kršana, osnovci, pjevački zbor Rašelinke te Gradski orkestar Labin. Predviđen je i tradicionalni ručak, grah.

- Prisjetit ćemo se i svih rudara stradalih u ugljenokopima, poručio je Lucijano Bolterstein, potpredsjednik Udruge antifašista Labinštine, napomenuvši da u Kunju očekuju 500-tinjak posjetitelja. Besplatni autobus iz Raše polazi u 10 sati, a proći će Labinom, Vinežom, Sv. Bortulom, Zartinjem, Snašićima i Marićima. Drugi autobus, pak, s labinskog kolodvora kreće također 10 sati. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter