U nedjelju u Buzetu Xtreme Sport Fest


Na legendarnoj stazi Most- Svi Sveti, u sklopu Xtreme sport festa, u nedjelju će se prvi put u Hrvatskoj održati nova automobilistička utrka - Erste formula driver. Utrka osmišljena po uzoru na talijanske autoslalome u Buzet će, očekivanja su organizatora AK Buzet Autosporta, dovesti 110 automobilista.

- Nadamo se atraktivnoj utrci. Predviđen je jedan trening i tri vožnje koje se zbrajaju, pa greške nisu dozvoljene. To jamči neizvjesnost do samog kraja, kaže predstavnik organizatora i natjecatelj Sanjin Prodan, koji također konkurira za pobjedničko postolje.

U sklopu promotivnih vožnji vozit će formule specijalno pripremljene za disciplinu formule driver. Za sam će se vrh boriti i vozači atraktivnih Lancia Delta integrale, raritetnog Renaulta 5 maxi (ex grupa B), Renault Clio cupa i nekoliko Peugeouta 106 grupe A.

Erste formula driver je koncipirana tako da na njoj mogu biti konkurentna vozila iz svih automobilističkih disciplina. Dok će u šikanama do izražaja doći automobili za autoslalom i kronometar, na ravnicama će dominirati vozila za brdske utrke i reli.

Naime, na ravnim dijelovima staze ukupne dužine 2.600 metara postavljene su prepreke od guma kako bi usporile vozače, ali se s druge strane time dobiva na atraktivnosti. Zavoji su otvoreni i njih se prolazi punom brzinom. Start je na Mostu, 200-tinjak metara od samog centra Buzeta, a cilj iznad sela Marinci.

U subotu od 15 do 18 sati na parkiralištu Cimosa na Mostu predviđen je tehnički prijem i verifikacija. Večer je rezervirana za zabavni program i koncert The Shaionesa. Start treninga je u nedjelju ujutro u 9 sati, a start prve od ukupno tri vožnje u 11 sati. Ulaz na sve programe je besplatan. Utrka je zbog svoje atraktivnosti osim domaćim gostima, primamljiva i posjetiteljima iz susjedne Slovenije i Italije pa će Buzet u nedjelju ponovo biti pravi mamac za automobilističke fanove iz regije.

Zatvara se cesta Most-Svi Sveti

Zbog održavanja auto utrke Erste formula driver dionica županijske ceste od Mosta do Svih Svetih u nedjelju će biti zatvorena za promet od 8 do 18 sati. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter