U nedjelju "Svi za Sanju"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojne poznate javne osobe igrat ce mali nogomet ove nedjelje od 17 do 20 sati u pulskom Domu mladosti u sklopu velike humanitarne akcije "Svi za Sanju" koju za teško bolesnu 29-godišnju Puljanku Sanju Bubonjic organizira bracni par Danijela i Zoran ?ole ?ordevic.

Za loptom ce trcati Alka Vujica, Helena Minic, cure s Radio Pule, Robert Zuber, zatim glumci Rene Bitorajac, Zlatan Zuhric Zuhra, Enis Bešlagic Šemso, glazbenici Šajeta, Edi Maružin, Bruno Krajcar, Mario Battifiaca, sportaši Igor Štimac, Stipe Drviš, Pero Tadic te politicari Damir Kajin, Boris Miletic, Furio Radin…

Svi oni bit ce rasporedeni u malonogometne ekipe glumaca, glazbenika, sportaša, politicara, a na turniru ce sudjelovati i ekipe istarske policije, nekadašnjih redara rock kluba Uljanik te momcadi triju pulskih tvrtki.

Za odrasle ulaznica ce koštati 20 kuna, za djecu do 15 godina 10 kuna, a ulaz ce biti besplatan za djecu ispod sedam godina.

U glazbenom dijelu nastupit ce Šajeta, Alka Vujica te Franko Krajcar i Indivia, najmlade posjetitelje obradovat ce Sv. Nikola te madionicar Stefano, dok ce tijekom veceri nastupiti i domace plesne grupe.

Ovom se akcijom, prije svega, prikupljaju sredstva za specijalizirani uredaj koji ce Sanji omoguciti njenu pokretljivost u zgradi, no cilj je skupiti cim više sredstava za visoke troškove njenog daljnjeg lijecenja i smještaja.

- Borimo se i za to da se Sanja smjesti u nekoj od ustanova u Istarskoj županiji jer ju mama sada mora voditi u, 380 kilometara udaljenu, Donju Stubicu. Tamo je skup smještaj i to je jako veliko opterecenje za njenu mamu. Takoder, borimo se i za Sanjin smještaj u nekoj od ustanova prilagodenih njezinom zdravstvenom problemu, barem nekoliko sati dnevno, kaže organizatorica akcije Danijela ?ordevic. (Z. ANGELESKI)

Pomognimo teško bolesnoj Sanji Bubonjic!

Sanja Bubonjic živi u Puli s majkom od svog rodenja. Boluje od težeg oblika West sindroma. Majka nije u mogucnosti 24 sata brinuti o njoj jer mora i raditi. Sanja živi s mamom na cetvrtom katu u zgradi; velika je, teška i ne krece se samostalno. Ne može svakodnevno izaci vani na zrak, ni u šetnju jer nema lifta. Sanja povremeno ima višednevne epilepticke napade, što je dodatni problem za majku, tim više ukoliko se epilepticki napad dogodi vani.
Primarni, ali ne i jedini cilj ove akcije je skupiti oko 60 tisuca kuna, koliko košta poseban uredaj za savladavanje arhitektonskih prepreka. Taj uredaj, pojašnjava Danijela, nije fiksan, može se prenositi i koristiti izvan kuce. No, Sanji ce primarno koristiti u njenoj zgradi te je spuštati i podizati zajedno s kolicima.


Podijeli: Facebook Twiter