U nedjelju slavljenička - "Akcija Rojc!"

Program su najavili predstavnici Saveza udruga Rojca (Z. ANGELESKI)
Program su najavili predstavnici Saveza udruga Rojca (Z. ANGELESKI)

"Akcija Rojc!", zajednička manifestacija udruga Društvenog centra Rojc održat će se u nedjelju od 16 sati nadalje u unutarnjem dvorištu Rojca, a program su prezentirali predstavnici Saveza udruga Rojca. Ovaj se put program održava u slavljeničko rođendanskom duhu budući da ove godine Akcija Rojc! slavi 5. rođendan.

Program za djecu održavat će se u nedjelju u Dnevnom boravku Rojca, s igrama i kreativnim radionicama za djecu (u radionici "Moj bajs do Rojca" koristit će se reciklirani materijal), projekcijama animiranih filmova, kao i "Mini buvljakom" na kojem će djeca razmjenjivati igračke, slikovnice, knjige, igrice.

U unutarnjem dvorištu Rojca, uz tradicionalni buvljak za odrasle, u glazbeno-kulturnom programu sudjelovat će Kapoiera, zbor Praksa, AB original, trash bend Franko Pušac, teatar Nemerik, Metamedia soundsystem, DJ "Budimo solidarni s DJ-om", DJ Mile, zabavljači na štulama…

Kuhat će se maneštra, osigurana je torta, a posjetitelji se pozivaju da doprinesu domjenku nekom slasticom, grickalicama ili sokovima. Održat će se i kreativna rođendanska radionica bojanja stolica - posjetitelji se pozivaju da donesu stolicu (organizatori su osigurali boje i lakove), a stolice će ostati dio inventara u Rojcu.

Manifestaciji "Akcija Rojc" prethodi otvorenje skupne izložbe "El Penumbra" Jadranke Lacković, Lee Vukonić te Lee Županović u subotu u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca, dok je u ponedjeljak na istom mjestu u 19 sati zanimljivo predstavljanje ruskog umjetničkog kolektiva "Chto Delat" i razgovor s filozofkinjom, spisateljicom i aktivisticom Oxanom Timofeevom, koja radi na moskovskoj Ruskoj akademiji za znanost i na berlinskom Humboldt sveučilištu, a koja trenutno boravi u Medulinu gdje piše novu knjigu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter