U nedjelju Škrapula - utrka po stijenama

S prošlogodišnje Škrapule (N. LAZAREVIĆ)
S prošlogodišnje Škrapule (N. LAZAREVIĆ)

U nedjelju će se u pulskom autokampu Stoja s početkom u 10 sati održati Škrapula - utrka po stijenama. Trčat će se dva kruga po stijenama oko kampa, dionica duga pet kilometara, a utrka je natjecateljskog ili rekreativnog tipa. Za one koji će se natjecati startnina je 50 kuna, a bit će četiri kategorije - natjecatelji do 29 godina, od 30 do 39 godina, od 40 do 49 godina te kategorija +50. Svi natjecatelji dobit će prigodnu majicu. Oni koji sudjeluju u rekreativnom dijelu ne plaćaju kotizaciju i ne dobivaju majice, no svi su pozvani na zajedničku marendu nakon utrku. Organizatori ove manifestacije su Pula sport d.o.o., Turistička zajednica grada Pule, a suorganizatori pulska udruga kineziologa i Triatlon savez Istarske županije. Pokrovitelj je Grad Pula, a generalni sponzor Arenaturist d.d.

- Prošle smo godine pokrenuli manifestaciju "Jesen na Lungomare" i odaziv je bio odličan. Ove smo godine napravili iskorak, odnosno Škrapulu smo premjestili na Stoju, što zbog dužine staze, što zbog produžetka sezone i novih sadržaja, rekao je direktor Pula sporta Erik Lukšić, pozivajući sve građane da se odazovu. Direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj kazala je među ostalim da se radi o prvoj ovakvoj utrci te da vjeruje da će idućih godina manifestacija biti još veća, po uzoru na onu s otoka Pašmana. Njome se, rekla je, dodatno nude kvalitetni sadržaji u post sezoni te se - s nizom sličnih manifestacija poput Xice i "Kotačićima po Lungomare" u koje su uključeni - zaokružuje sportsko-rekreativna sezona. Da učine nešto dobro za svoje zdravlje, žive zdravim životom i sudjeluju u Škrapuli, građane su pozvale i direktorica marketinga i prodaje Arenaturista Manuela Kraljević te direktorica AK Stoja Sonja Brocca Nastić.

Svi zainteresirani za natjecanje prijavnicu mogu preuzeti na stranicama TZ-a Pule te je ispunjenu poslati na [email protected] ili je donijeti u info-centar TZ-a na Forumu, a mogu se prijaviti i 30 minuta prije utrke u nedjelju. Kontakt telefon je 099 219 4965. Startnina se uplaćuje na račun udruge kineziologa IBAN: HR31 2484008-1106783953 (RBA) SWIFT: RZBHHR2X. Oni koji se odluče za uplatu preko računa, dužni su predočiti dokaz o plaćanju prije utrke. Po završetku utrke, u 11.30 sati bit će organizirana dodjela nagrada i priznanja. Tri prvoplasirana natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji po kategorijama dobit će medalje, a ukupni pobjednici smještaj u objektima Arenaturista za iduću godinu. Druga i treća nagrada su poklon-paketi. (N. SOFTIĆ)   


Podijeli: Facebook Twiter